Aeroportul, impins de vantul de primavara

Aeroportul, impins de vantul de primavara

0 86
Saptamana viitoare incep lucrarile la pista Aeroportului International de la Ghimbav. Proiectul prevede ca pista sa fie gata intr-un an iar in cazul terminalului aeroportului Consiliul Judetean pregateste dosarul de licitatie pentru concesiune.
Echipamentele vor fi asigurate de care Administratia Romana de Trafic Aerian.
Presedintele Consililui Judetean, Aristotel Cancescu, s-a intalnit cu constructorul si au stabilit ca cel mai bine ar fi ca lucarile sa demareze odata cu imbunatatirea vremii.
Pista este prevazuta sa aiba o lungime de 2.820 de metri si o latime de 45 de metri, iar costurile se ridica la valoarea de 12,7 milioane de euro plus TVA.
In ceea ce priveste restul constructiilor, terminalul si cladirile conexe Consiliul Judetean a pregatit un dosar de licitatie de concesiune pentru partea de proiectare, finantare, constructie si operare.
Aeroportul este o prioritate pentru zona Brasovului, o atesta si studiul de fezabilitate care spune ca in primul an de functionare obiectivul va avea un trafic de circa 300.000 de persoane pentru ca, in al optulea an de functionare numarul calatorilor sa ajunga la un milion. Aeroportul va avea un terminal si pentru transportul de marfuri.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.