Aeroportul expatriaza Miorita

Aeroportul expatriaza Miorita

0 58

Evenimentul zilei de ieri, consumat in raspar cu vremea mizerabila, este, fara indoiala, asezarea pietrei de temelie la constructia viitorului aeroport Brasov-Ghimbav. Dupa ce subiectul a fost survolat ani de zile fara nici un rezultat, aeroportul incepe sa se contureze, fie si prin ingroparea in fundatie a capsulei traditionale, un augur bun pentru obiectivul de cea mai mare importanta pentru intreaga zona.
Nu trebuie sa fii cine stie ce specialist ca sa remarci dimensiunea evenimentului. Ajunge sa urmaresti reactiile mediului politic brasovean fata de inaugurarea petrecuta ieri. Chiar si democrat-liberalii, care aveau in consilierul local de Ghimbav Ion Spinean un adversar incapatanat al manierei prin care Consiliul Judetean Brasov invita Ghimbavul sa participe la investitie cu teren, si-a inghitit protestele si a elogiat aeroportul. La fel au facut-o si colegii sai de partid. Care fie ca au realizat brusc si corect importanta investitiei, fie au calculat politic ca o reactie de incontrare nelalocul ei le-au ruina imaginea la electorat. Asa ca au preferat sa comenteze pozitiv ceea ce incearca de luni de zile, daca nu sa impiedice cu orice pret, macar sa minimizeze.
Se pare pesedistii n-au fost invitati sau nu au venit la reuniunea de impaciuire si trezire la realitatea electorala. Liderul municipal PSD Mihai David a reluat ieri la conferinta de presa criticile pe care Constatnin Nita & comp le aduc in orice ocazie. Ba ca ordonanta 41 este inca in faza de analiza la Comisia de agricultura din Camera Deputatilor, ba ca nu s-au obtinut pana acum autorizatiile de constructie, ba ca situatia terenurile este neclara.
Una din imaginile cele mai frumoase de ieri a fost cea a turmei de oi pascand in mijlocul viitorului aeroport, pastorite de un cioban care n-a vrut nici in ruptul capului sa accepte negocierea terenului pe care il detine. Nici o paguba. Autoritatile au solutii pentru cerbicia lui. Asa cum transmitea o fatuca reporter de la fata locului, in timp ce vorbea la telefon cu seful ei din redactie: „A mai ramas doar ciobanul acela cu oile, dar va fi expatriat!”

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.