„ Aeroportul este al brasovenilor, nu al PSD-ului!”

„ Aeroportul este al brasovenilor, nu al PSD-ului!”

1 686

Senatorii au respins marti proiectul depus de PNL de prelungire a termenului pentru transferul terenului aeroportului de la Ghimbav. Actuala majoritate a intarziat cu peste un an procesul de continuarea a constructiei aeroportului, sustine deputatul PNL Mihai Dontu. Chiar si asa liberalii vor sustine proiectul depus de PSD

Senatorii au respins marti proiectul depus de PNL de prelungire a termenului pentru transferul terenului aeroportului de la Ghimbav. Actuala majoritate a intarziat cu peste un an procesul de continuarea a constructiei aeroportului, sustine deputatul PNL Mihai Dontu. Chiar si asa liberalii vor sustine proiectul depus de PSD pentru ca-si doresc ca brasovenii sa beneficieze cat mai repede de aceaata investitie. Pentru ca proiectul aeroprotul nu a fost cuprins in Masterplanul de Transport, parlamentarii PNL vor sa ceara bani de la Guvern sa continue lucrarile.
Mihai Dontu depunea in martie, in calitate de co-initiator, un proiect de lege prin care se modifica doar articolul care se referea la termenul de implementare a proiectului pentru aeroport. Marti proiectul depus de PNL a fost respins la Senat chiar in ultima zi cand se putea adopta tacit. Parlamentarii PSD au initiat un nou proiect de lege cu acelasi obiect. Masura, spun liberalii,a fost luata doar pentru ca pesedistii sa-si aroge meritele pentru adoptarea unei astfel de initiative.aeroport bv1
Cu toate acestea, liberalii vor vota proiectul propus de PSD pentru a demonstra comunitatii ca orgoliile si interesele de imagine ale unui partid nu sunt mai presus de interesul brasovenilor.
Senatorul Nicolae Vlad Popa abia acum a primit raspunsul interpelarii pe care a adresat-o primului-ministru privind neincluderea Aeroportului de la Ghimbav si a Intermodalului de la Feldioara in Master Planul de Transport. Ministrul de atunci, Ioan Rus, i-a comunicat senatorului brasovean doar ca Aeroportul International Brasov si terminalul modal de la Feldioara se afla in Scenariul de Referinta si, pentru ca sunt proiecte aflate in implementare, nu puteau fi trecute in documentul strategic.
Proiectul aeroportului ar avea nevoie de cel putin 5-6 milioane de euro in plus fata de alocarile initiale, bani pe care liberalii vor sa-i obtina prin amendamente la bugetul de stat.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Cine vorbeste? Nu va interesat acest Proiect, pe voi ce care latrati prin institutii ale tarii nu ale voastre, doar cum sa va promovati electoral. Toti mai vreti un mandat. Despre investitie nu stiti si nici nu doriti sa aflati mai mult. Dle Dontu M. sau NV Popa, nici macar nu va preocupat sa vedeti ca nu era nevoie de Parlament pentru lamurirea situatiei terenului pentru AEROPORT. Dle NV Popa, sunteti dvs si probabil toata familia de profesie avocat, doar o actiune in constatare era suficienta pentru ca terenul AEROPORTULUI, sa ramana pentru totdeauna in proprietatea Judetului Brasov. Dle Dontu ai avut mai multe mandate de consilier judetean, aeroportul te intereseaza doar cum poti sa-ti majorezi imaginea. Ani de zile si cu precadere anii in care ati fost la PUTERE, nu te-a interesat absolut deloc, asta pentru ca presupunea munca nu majorarea suprafetelor de teren aflate in proprietate, a conturilor sau a imaginii politice. Voi mai reveni.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.