AEROPORTUL BRASOV SI AFACEREA SIBIU

AEROPORTUL BRASOV SI AFACEREA SIBIU

0 75

?????????


„Afacerea Sibiu”, trecuta in ghilimele, nu are deloc vreo conotatie peiorativa. Dimpotriva, includerea orasului transilvan drept Capitala Europeana a culturii in 2007 a insemnat un? extraordinar business, in toate planurile. Iata cateva date, culese dintr-un Raport ce mi-a cazut intamplator in mana, zilele trecute.


??????????? In primul rand surprinde numarul de vizitatori record, care a depasit anul trecut un milion de turisti, fapt ce a dus la triplarea (!) incasarilor pentru proprietarii de hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, pub-uri, magazine de suveniruri, librarii etc. Dupa principiul verificat ca turistul este mai larg la punga cand e in vacanta, oamenii de afaceri sibieni din industria turismului (caci la Sibiu este o industrie!) au majorat preturile, anul trecut, cu circa 30%. Absolut firesc.


??????????? Se vorbeste cu satisfactie de un grad de ocupare hoteliera de peste 80% pe tot parcursul anului, iar in lunile de varf acesta fiind chiar de 100%. La o asemenea cerere, firesc, si tarifele au crescut cu 30-50%. Dar si societati comerciale sau firme, implicate colateral in turism, au fost propulsate pozitiv, peste 50% dintre acestea raportand cresteri de activitate care au generat aproximativ 10.000 de noi locuri de munca. O estimare generala a cifrei globale de afaceri in 2007 include doar la incasari un nivel de circa 275 milioane de euro!


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.