Aeroportul Brasov, la o distanta de un aviz!

Aeroportul Brasov, la o distanta de un aviz!

0 119

Presedintele Consilului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, spune ca, pentru inceperea lucrarilor la aeroport, mai este nevoie doar de un aviz din partea Ministerului Transporturilor. Adica, taman ministerul, al carui sef, Radu Bereceanu, s-a aratat indiferent la eforturile autoritatilor locale, dar?si-a exprimat dorinta clara de pune si el mana pe o felie cat mai mare din afacerea aeroportului, .


Seful administratieie judetene sustine ca trei mari banci sunt interesate sa asigure resursele financiare pentru construirea aeroportului Brasov-Ghimbav. „Singurul lucru de care mai avem nevoie este un simplu aviz de principiu de la Minister. Am fi bucurosi sa avem acest sprijin si sa nu ni se bage strambe. Nu avem nevoie neaparat de ajutor, cu toate ca si un ajutor financiar ar fi bun. Dar, indiferent daca acesta va veni sau nu, noi o sa ne descurcam din punct de vedere financiar“, a asigurat Cancescu. Presedintele CJ a declarat ca, in acest moment, pentru institutia pe care o conduce, aeroportul Brasov-Ghimbav este o investitie prioritara, iar obtinerea avizelor necesare trecerii in proprietate a terenurilor pe care va fi construit obiectivul da cele mai mari batai de cap. Consiliul Judetean are nevoie, in acest moment, de 80 de hectare care se afla inca in proprietatea Institutului Cartofului. Documentatia pentru aprobarea transferului de teren se tot plimba intre MTCT si MAI din cauza unor obiectii venite din partea Ministerului Transporturilor. Cancescu sustine ca intelege reactia celor de la Transporturi, intrucat „un aeroport la Brasov ar putea influenta traficul de la Otopeni cu pina la 20%, iar in plus compania Tarom merge in deficit“.

Berceanu a aruncat „pisica”


In ciuda evidentei, la sfirsitul saptamanii trecute ministrul transporturilor, Radu Berceanu, declara ca nu este la curent cu nici o licitatie pentru desemnarea firmei care se va ocupa de lucrarile la aeroport. Basca, potrivit spuselor ministului, acesta a apelat la dicursul sau glumet pentru a evoca un mic santaj. Nu stim daca din egocentrism sau alte motive, cert este ca Berceanu a incercat sa explice ca „oricum, fara aprobarea Ministerului Transporturilor, nu va ateriza si nici nu va pleca vreun avion de pe aeroport, chiar daca Consiliul Judetean are bani sa construisca unul sau mai multe asemenea obiective”. Autoritatile locale au demarat deja proiectul. Ramane de vazut daca Berceanu va baga bete in roate aeroportului sau se va implicadirect pentru spirijini realizarea acestuia.


Marius OLA???

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.