Aeroportul Brasov: consens total

Aeroportul Brasov: consens total

0 110


De multe ori, proiecte importante pentru cetatenii judetului au fost ingropate de lupta politica. Doar faptul ca erau promovate de un partid sau altul incingea spiritele peste masura. Dar se pare ca alesii judeteni au inteles cat de paguboasa este atitudinea, mai ales ca nu avem pe cineva acolo sus care sa ne iubeasca. Pentru Bucuresti suntem doar provincie si atat, motiv pentru care nu prea intram in carti. Este si cazul aeroportului Brasov-Ghimbav, la care, desi noi pregatim de ani buni proiectul, Ministerul Transporturilor isi planificase sa se gandeasca … la primvara. Asa cum s-o fi gandit probabil cand a elaborat strategia 2007-2013 in privinta transportului aerian, citez “in prezent Romania nu are o strategie”.


Vineri, plenul Consiliului Judetean Brasov a deliberat in unanimitate, aproband Raportul procedurii de incredintare a contractului de concesiune de lucrari pentru proiectarea, realizarea si operarea aeroportului. Acest vot da legitimitate deciziei Comisiei de evaluare de a atribui contractul firmei canadiene Intelcan Technosystems.


Raportul supus la vot este o sinteza a intregului proces de licitatie, incepand cu anuntul de participare trimis, in cursul lunii decembrie, ?spre publicare in ?Monitorul Oficial al Romaniei partea aVI-a si in Buletinul Oficial al Uniunii Europene JOUE, trecand prin procedura de depunere a candidaturilor, analiza acestora, preselectia candidatilor ?pentru negocieri si pana la etapa de negociere propriuzisa, care a cuprins 3 intalniri.


In cadrul intalnirii finale dintre autoritatea contractanta si candidat a fost analizata si evaluata oferta finala, care, asa cum s-a precizat in scurta prezentare facuta de Presedintele Comisiei de realizare a aeroportului, Iancu Vespasian, a cuprins toate aspectele negociate si a intrunit conditiile de atribuire a contractului.


Evaluarea a fost realizata de o comisie condusa de Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu si in care au fost cooptati, avand in vedere caracterul special al lucrarii, experti externi, tehnic si economic. Toti membrii comisiei au semnat declaratii de impartialitate si confidentialitate, confirmand in acest mod faptul ca nu au niciun interes ca un ofertant sau altul sa fie declarat castigator.


In momentul de fata este parcursa etapa de asteptare, iar in cazul in care procedura nu este contestata la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, urmeaza a se incheia contractul.


Perioada de asteptare se va incheia in cursul acestei saptamani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.