Aeroportul Brasov: Berceanu e depasit!

Aeroportul Brasov: Berceanu e depasit!

0 123

Ministrul Berceanu este tributar al unei mentalitati paguboase, de functionar public depasit, respectiv “ce poti face azi, nu lasa pe maine, lasa pe poimaine, poate nu mai trebuie”.


Prezent la Brasov, impreuna cu stabimea din PD, Ministrul Transporturilor, Constructiilor ?i Turismului s-a aratat depasit de ritmul in care Consiliul Judetean Brasov deruleaza realizarea aeroportului! “Daca autoritatile locale sunt cu ceva demersuri inaintea noastra, eu nu stiu ce sa spun“, a declarat Berceanu furios ca saptamana aceasta va avea loc prima etapa a procedurii de negociere pentru atribuirea concesiunii lucrarilor la obiectiv.


Autoritatile locale nu au de ales. Trebuie sa exceada ritmul de tango, un pas inainte si doi inapoi, in care unele ministere inteleg sa sprijine investitiile din judet, altfel compromitem totul. De pilda, Parcul Industrial de la Zarnesti a necesitat 3 ani de discutii si comentarii pana la primirea titlului, functionarii publici de la ministru pana la secretare, batandu-si joc in fel si chip de respectivul Parc, pana cand interesul deosebit al investitorilor a disparut compet. (initial se anuntasera, sub semnatura, peste 200 de firme dornice sa lucreze la Zarnesti si Romano Prodi insusi fusese informat si sustinea demersul conationalilor sai) Oamenii coplesiti de dificulatea unui demers aparent simplu, care trebuia sa dureze cel mult 3 luni, hai 6 de la noi, se vor fi gandit cu groaza ce inseamna sa faci o afacere in Romania!


Revenind la aeroport, situatia se repeta. Primele demersuri au fost facute (mai bine zis refacute) de Consiliul Judetean in mandatul trecut, respectiv prin 2001-2002. Au trecut cinci ani de atunci, iar Berceanu este excedat de viteza cu care actioneaza Consiliul!!! Care viteza, cati ani ii trebuie unui ministru sa priceapa ca un judet are nevoie de o investitie? Cred ca un om pregatit reuseste sa priceapa intr-o ora! Dar ne-am obisnuit cu anii si tindem cu brio spre analize si asteptari de ani-lumina!


Dar ce este mai interesant in atitudinea lui Berceanu, este ca acum, cand totul este pus pe roate, el vrea sa faca o comisie care sa analizeze oportunitatea investitiei! „Poate in primavara sa avem o situatie clara“, zice Berceanu. Ba poate pana in primavara demisioneaza! Ar fi mai bine, decat comisie pentru analiza aeroportului, sa faca o comisie care sa analizeze prezenta sa in fruntea ministerului: autostrada nu-i convine, aeroportul nu-I convine, iarba nu-i mai place, gura nu-I mai tace! La odihna daca e obosit si depasist!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.