Aeroportul Brasov – 2007 (2)

Aeroportul Brasov – 2007 (2)

0 223

Cea mai importanta investitie a Judetului Brasov – Aeroportul International Brasov – Ghimbav (AIBG) a fost singura tema care a primit votul pentru a fi dezbatuta in ultima sedinta de plen (extraordinara) a Consiliului Judetean din 16 ianuarie a.c.


Fara comentarii si cu un vot unanim, a trecut un Proiect de hotarare prin care se aproba demersurile CJ in sensul promovarii unei noi hotarari de Guvern (HGR) prin care cele 200 ha de teren, necesare construirii aeroportului, vor trece in patrimoniul Judetului Brasov.


 


Demersuri cu final negativ!


De ce a fost nevoie de o noua decizie a judetului, stiindu-se faptul ca inca din primavara anului trecut (aprilie 2006), s-a depus o documentatie de transfer a unei suprafete de teren de la ADS (proprietar statul si administrator cei de la ADS)?


Simplu. Din informatiile detinute pana acum, a rezultat ca toate demersurile desfasurate anul trecut (2006) pe parcursul a 8 luni, demersuri prin care s-a tot facut si refacut documentatia, s-au tot luat semnaturi pentru avizare si aprobari, inclusiv de la presedintele ADS, s-au finalizat cu un esec.


In ce consta acest esec? In decembrie 2006 Administratia Domeniilor Statului (ADS) elaboreaza un protocol prin care mai multe suprafete de teren, inclusiv cele aprobate si semnate (exista semnatura pe documente) pentru a fi transferate la CJ pentru aeroport, sunt transferate ja sfarsitul lui decembrie 2006 la Institutul Cartofului in baza unei HGR (1882) din anul … 2005!


Cu astfel de situatii vechea credinta ca “bucurestenii au ceva cu brasovenii” la nivel de conducere, desigur, cu siguranta nu va dispare. Sunt si motive, nu-i asa?


 


Noi interventii – noi eforturi – noi documente!


Spuneam intr-un articol anterior ca asigurarea suprafetelor necesare investitiei este marea problema ramasa, in mod cu totul de neacceptat, inca nerezolvata.


Inca din primele zile ale acestui an, responsabilii din CJ, presedintele Aristotel Cancescu si Iancu Vespasian Augustin, seful Comisiei speciale de realizare a aeroportului, au reluat  demersurile la Bucuresti pentru a rezolva problema.


In urma lor, o noua documentatie a luat drumul departamentelor si ministerelor, in lungul drum al elaborarii unei hotarari de Guvern, speram de aceasta data pentru 2006!. La aceasta documentatie lipsea tocmai hotararea CJ votata in ultimul plen, cel din 16.01.2007, HCJ care urmeaza sa fie transmisa Ministerului de Interne, unde nu se pare ca ar fi probleme… pentru continuarea procedurilor.


Un lucru este sigur! daca pana la sfarsitul lunii ianuarie a.c. nu se rezolva emiterea HGR, in luna februarie, date fiind bataliile politice care se anunta, va fi tot mai greu sa fie rezolvata problema.


 


 


Implicare reala sau doar vorbe goale ?


Se va dovedi acum, la cata implicare este dispus presedintele Cancescu sau la cata este in stare (?), precum si clarificarea atitudinii Guvernului (cu sef de guvern de aceeasi culoare politica cu presedintele CJ Brasov) cu ministere si departamente cu tot fata de aceasta investitie.


Nu aratam cu degetul numai spre altii, noi brasovenii, politicienii care ne reprezinta in Parlament si in structurile actualei puteri, ar trebui sa se implice mai mult si sa lase deoparte disputele sterile intre ei sau partidele din care fac parte.


O asemena investitie, a carei importanta nu mai trebuie subliniata, aflata dupa unele sondaje, pe primul loc in preferintele brasovenilor, ar trebui sprijinita fara rezerve de toti parlamentarii, de toti oficialii implicati in administratie, de toate partidele din Brasov.


 


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.