Aeroport?! 4,2 km. de beton, turnat acum 5 ani, în mijlocul câmpului...

Aeroport?! 4,2 km. de beton, turnat acum 5 ani, în mijlocul câmpului mlăștinos al Ghimbavului!

3 227

Proiectul vizual al noului terminal al Aeroportului Internațional Chișinău (cu… autocar in prim plan!) a fost prezentat marți, într-o conferință de presă  la sediul companiei Avia-Invest, de lângă Aeroport. 
Anunțul vine la câteva ore după ce Avia-Invest, concesionarul Aeroportului Chișinău, a confirmat că un cunoscut om de afaceri din Rusia, Andrei Goncearenko, noul beneficiar al companiei care administrează aerogara, a promis ca in mai putin de doi ani investitia va fi operationala.
Nimeni nu investeste, daca nu castiga!” și-a motivat  acesta „graba”!

În același comunicatul de presa, investitorul a declarat că printre prioritățile sale se numără construirea rapida unei noi piste de decolare-aterizare pentru avioanele,inclusiv  de foarte  mari dimensiuni, precum și a unui nou si modern terminal, care va fi cel mai optimizat  din aceasta regiune a Europei.
El a mai spus că sarcina sa principală este să atragă ,operativ investiții pentru realizarea acestor planuri. “Avem mult de lucru.Si repede! Scopul nostru este să majorăm numărul anual al pasagerilor până la 5 milioane în următoarea perioadă”.

 P.S.
Și ce ne intereseaza pe noi treaba asta, ca doar nu suntem…ieseni (care, oricum, au un aeroport recent modernizat!).
Pai de 15 ani doi panglicari mincinosi ce au ocupat prima functie in judet (10 ani Cancescu, aproape 4 ani Veștea) si-au luat… în fiecare an angajamente si au umplut presa de promisiuni… deșarte, adresate electoratului! Si cu ele au ramas brasovenii! 
Daca tot vrea sibianul de la Cotroceni voturi de la Brasov, să facă, pentru Dumnezeu, un mic „ocol” pe la Brasov (pe DN1), în drum spre Sibiu. Dar sa dispuna inainte o analiza seriosa a „disparitiei” catorva zeci de milioane Euro pe nimicuri… 
Inclusiv pe o …simulare de pista care de 5 ani se deterioreaza aiurea: 4,2 km. de beton in mijlocul campului mlastinos al Ghimbavului! (d.d.rujan)

COMENTARII

 1. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, zis si… „TROMBONEL” a declarat că este mulţumit, de suma alocată de la bugetul de stat pentru proiectul Aeroportului Braşov, respectiv 50 milioane lei (cca. 10 milioane de euro). „Este o sumă binevenită, care vine în sprijinul celorlalte sume pe care Consiliul Judeţean le-a prevăzut pentru acest obiectiv de investiţii. În 2020 va trebui să implementăm cele trei contracte care sunt semnate”, a declarat Veştea.
  Binevenita pentru voi , trombonistilor, care rontzaiti de aproape 10 ani tot felul de „alocari” de la Buget!
  Concret,in afara de „studii de fezabilitate”,ce faceti concret pentru aceasta iluzorie „constructie”?!!

 2. Asta cu AEROPORTUL a fost o excrocherie pe fata
  Si se tace in tot C.J. de frica …Stafiei liberale Cancescu-Vestea !!

  • Consulul german de la Sibiu era sceptic în ceea ce priveşte Aeroportul Brasov,ca este Sibiul la doi pasi…
   Si a spus-o la o intalnire cu 40 de manageri din mediul de afaceri brasovean, vorbitori de limba germana !
   Deschiderea oficială a ” consultarii”‘ facut-o consulul german de la Sibiu, domnul Hans Tischler, a atras atenţia că un proiect aeroportuar nu trebuie sa fie neaparat de succes(!!) Zicea dumnealui ca exista multe exemple negative nu numai in Germania unde au fost construite… aeroporturi noi de unde nu zboară nici un avion.Si ca operatorul unui aeroport este crucial pentru succesul unui aeroport De aceea trebuie sa fie ales cu mare atentie si pe baza experientei si a reputatiei.
   Ceva ne face credem ca Domnia Sa avea si propunerea in buzunar…Adica de asta am duce noi grija,daca …va
   fi necesar aeroport la Brasov ? Este nene! Afla ca zona Brasov este cea mai densa in Oferte turistice din
   tzara!
   Adica este operator la Caransebes si Tg.Mures,de trece,pe langa ultimul autostrada pe la poarta si ne facem griji cu Brasovul?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.