AEP, la inceput de an electoral, numărul alegătorilor din Registrul electoral: 18.272.623!

AEP, la inceput de an electoral, numărul alegătorilor din Registrul electoral: 18.272.623!

0 287

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 4 ianuarie este de 18.272.623, cu 5.025 mai puțini față de ultima informare publică transmisă de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), pe 3 decembrie 2015, când numărul total al alegătorilor înregistrați era de 18.282.648.
Potrivit unui comunicat remis marți AGERPRES de AEP, diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia.
Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare. Este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară.
Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.