”Plurivalentul castravete si beneficiile lui!

”Plurivalentul castravete si beneficiile lui!

0 304
 
Castravetele nu este numai o legumă potrivită pentru salate ÅŸi mâncărurile uÅŸoare de vară. Aceasta legumă are proprietăţi uimitoare care te pot scăpa din situaÅ£ii jenante în viaÅ£a ta cotidiană. Iată mai jos câte va lucruri interesante despre castravete :
1. CastraveÅ£ii sunt legume care conÅ£in majoritatea vitaminelor de care ai nevoie într-o zi. Un singur castravete conÅ£ine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu ÅŸi zinc.
2. Te simÅ£i obosit după-amiaza? Uită de cafea sau alte băuturi energizante ÅŸi mănâncă un castravete. CastraveÅ£ii sunt o bună sursă de vitamine B ÅŸi carbohidraÅ£i care îÅ£i vor reda energia de care ai nevoie până la finalul zilei.
3. Te-ai săturat de aburul de pe oglinda din baie care apare de fiecare dată când te speli? Atunci încearcă să freci oglinda cu o felie de castravete. Acesta nu numai că va elimina foarte repede aburul, dar va oferi băii tale o aromă proaspătă de spa.
4. Melcii dau târcoale grădinii tale ÅŸi fac ravagii printre răsadurile tale? Atunci pune într-o farfurie de tablă câteva felii de castravete ÅŸi grădina ta va scăpa întreg sezonul de dăunătorii nepoftiÅ£i. Chimicalele din castravete reacÅ£ionează cu aluminiul farfuriei ÅŸi emană un miros imperceptibil pentru oameni, dar care este neplăcut pentru dăunătorii care vor elibera zona.
5. Vrei să elimini celulita într-un mod cât mai rapid înainte de a merge la piscină sau la plajă? Ei bine, tot castravetele te va salva. Freacă câteva felii pe zonele problemă ÅŸi în câteva minute pielea ta va arăta mult mai bine. SubstanÅ£ele din castravete au un efect pozitiv asupra colagenului din piele, care va face ca pielea ÅŸi tenul tău să fie mai ferm ÅŸi mai compact. Astfel vei reduce semnele vizibile de celulită ÅŸi chiar ÅŸi ridurile.
6. Vrei să eviÅ£i mahmureala sau durerile de cap? Mănâncă o bucată de castravete înainte de culcare ÅŸi te vei trezi proaspăt ÅŸi fără dureri. CastraveÅ£ii conÅ£in suficiente cantităţi de zahăr ÅŸi vitamină B care vor înlocui pierdea nutrienÅ£ilor din corp, în momentele intense. Cu un singur castravete vei menÅ£ine echilibrul nutrienÅ£ilor din corpul tău ÅŸi vei evita atât durerile de cap, cât ÅŸi mahmureala.
7. EÅŸti la cura de slăbire ÅŸi simÅ£i că foamea îÅ£i dă târcoale? Consumă câteva felii de castravete. AceÅŸtia au fost folosiÅ£i timp de secole de către exploratorii europeni pentru mese mici, care să le ofere nutrienÅ£ii de care au nevoie ÅŸi să prevină apariÅ£ia înfometării. 8. Ai o întâlnire imporatantă, însă ai realizat că nu ai timp să îÅ£i cureÅ£i pantofii? Atunci freacă o felie de castravete proaspăt pe pantofi. Chimicalele din această legumă îÅ£i vor face pantofii să stralucească ÅŸi vei Å£ine la distanţă ÅŸi apa.
9. Dacă ai probleme cu scârÅ£âitul balamalelor de la uÅŸi, aplică puÅ£in suc de castravete pe zona problemă. Vei vedea că scârÅ£âitul va dispare.
10. EÅŸti stresat? Nu ai timp pentru câteva momente de relaxare? Taie un castravete în mai multe felii pe care le pui într-o oală cu apă fierbinte. SubstanÅ£ele din acesta vor reacÅ£iona cu apa fierbinte ÅŸi vor emana o aromă proaspătă ÅŸi relaxantă. ÅžtiinÅ£ific este demonstrat că aceasta aromă reduce stresul mămicilor ÅŸi celor care se pregătesc pentru examene.
11. Tocmai ai mâncat în pauza de masă de la serviciu ÅŸi nu ai gumă de mestecat sau bomboane mentolate? Å¢ine apăsată o felie de castravete în gură. Chimicalele din această legumă vor elimina bacteriile care sunt responsabile de mirosul neplăcut.
12. CauÅ£i o soluÅ£ie „verde” pentru a curăţa robineÅ£ii, chiuvetele sau alte obiecte din oÅ£el? Freacă obiectele respective cu o felie de castravete. Nu numai că robineÅ£ii ÅŸi chiuvetele tale vor luci de curăţenie, dar astfel nu îÅ£i vei distruge degetele ÅŸi unghiile cu substanÅ£e toxice.
13. Ai scris ceva cu stiloul sau cu pixul ÅŸi ai făcut o greÅŸeală? Cu coaja unui castravete ÅŸterge încet greÅŸeala de scris. AceeaÅŸi metodă o poÅ£i folosi ÅŸi pentru creioane sau markere “.
 
Sursa: Internet
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.