Adventistii si evreii nu vor putea vota

Adventistii si evreii nu vor putea vota

0 159

Adventistii de Ziua a Saptea si evreii sunt pusi in imposibilitatea de a-si exercita drepturile electorale la referendumul din 19 mai, deoarece acesta pica sambata. Membrii Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania, precum si cei ai Cultului Mozaic, tin sambata ca zi sfanta de odihna. Sabatul incepe vineri, la apusul soarelui, terminandu-se sambata, tot la apus, astfel incat prezenta la urne a credinciosilor celor doua culte ar insemna o grava incalcare a preceptelor religioase respective.


Biserica Adventista din Romania, precum si Asociatia Bisericilor Adventiste de Limba Romana din SUA si Canada, au trimis petitii legate de acest subiect, Parlamentului, Guvernului si Presedintiei, indicand si o posibila solutie a problemei, inchiderea urnelor la ora 22, deci, la cateva ore bune dupa terminarea Sabatului.


Biserica Adventista considera ca adventistii trebuie sa-si exprime dreptul cetatenesc, dar trebuie sa aiba si posibilitatea sa o faca.


Biroul de relatii oficiale al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea a primit informatii cum ca sunt conditii pentru rezolvarea pozitiva a solicitarii de a se gasi un timp in afara zilei de Sabat pentru exercitarea dreptului cetatenesc de a vota.


In Romania exista aproximativ 120.000 de crestini adventisti de Ziua a Saptea si circa 6500 de evrei.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.