Adriene, nici nu stii / Ce tatic incepi sa fii!

Adriene, nici nu stii / Ce tatic incepi sa fii!

0 87
A fost cel mai pretios trofeu la Congresul PSD desfasurat in week-end, despre care s-a spus ca a fost un fel de Oscar al policitii romanesti. Ce-i drept, a stralucit prin participare si coerenta discursurilor, fata de tristetea si fugareala cu urnele de la conclavul pedeleilor care s-au dat penibil in stamba luna trecuta, Daca vanatorul Nastase isi decora peretii ogeacului cu arme de lux si tablouri scumpe, Congresul pesedeilor a fost decorat cu Cap de Adrian, un exponat devenit de nepretuit dupa ce a fost tinut 8 luni la pastrare, dupa niste gratii.
Dar nu momentul asta a fost climaxul revenirii lui Nastase pe scena publica. Botezul s-a facut in studioul Antenei 3, unde proaspatul fost puscarias a venit sa se destainuie in premiera dupa nevorbitul de la inchisoare, de unde n-a putut comunica, saracu, decat de doua ori pe zi pe blog. In ciuda diferentelor uriase de participare, montajul intrarii in scena a fostului premier l-a depasit pe cel al aparitiei lui Nastase la congresul colegilor de partid.
Ca sa gazduiasca asa cum se cuvine acest episod de Deus ex machina, teologul ratat Gadea, un calau minuscul al inamicilor patronului Felix, i-a propus celui poreclit Dumnezeu pe vremea cand controla Romanika sa vina descheiat la camasa, eventual sa si-o scoata de tot, ca sa i se poata vedea ranile. In ajun Pastelui, bietul propovaduitor al cuvantului lui Felix, ar fi vrut ca El Insusi (Adrian nu Isus), sa vina cu Ranile la vedere. Stiindu-se, insa, mai apropiat de Necuratul decat de cele sfinte, Nastase a refuzat si si-a pus cravata, lasandu-ne doar sa ne imaginam cum arata cicatricea produsa de glontele care nu i-a curmat viata dar era gata sa-l impuna in galeria cu martiri politici ai regimului juridic Basescu.
Daca nu si-a exhibat rana si nici n-a adus cartusul care era sa-l sinucida, l-a carat in schimb pe fi-su. Asta, probabil, pentru ca Gadea, in compania Tatalui si a Fiului, a vrut sa fie el Sfantul Duh.
Inutil, intr-o locatie unde duhul mogulului pluteste in toate ungherele. Dar ce-o fi vrut oare Nastase tragandu-si odrasla dupa el la televizor? Crede oare ca are mana buna, dupa ce i-a gasit lui Ponta gene de Titulescu tot la un congresel PSD? Bietul Nastase jr. imi pare un june nemobilat si cam inghesuit pentru a fi purtator de gene Nastase. Pana cand mai creste, trebuie s-o ia de jos la vanatorile lu’ tata.
Nefiind semnatar al vreunui pact cu Basescu, Nastase isi permite sa vorbeasca de dusman cu epitete din regnul animal asa ca l-a comparat chiar in emisiunea lui Gadea pe seful statului cu o vulpe ranita, impuscata de vanatori, de pe care curg purecii. In decorul asta cinegetic, pe Nastase junior il asteapta o cariera mare. Daca nu reuseste sa ajunga gonac sau deparazitor, sigur o sa fie un fox terrier reusit, asmutit de tata pe urmele vulpii de la Cotroceni.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.