Adrian Zuckerman nu depășește ca diplomat, un funcționar oarecare din categoria ambasadorilor...

Adrian Zuckerman nu depășește ca diplomat, un funcționar oarecare din categoria ambasadorilor cu pile, numiți politic

4 62

Deocamdata dl. Adrian Zuckermanpare pare un… alter ego al controversatului afacerist Gitenstein, fost diplomat care s-a imbogatzit pe malurile murdare ale Dambovitzei! Ne asteptam ca urmasul, dupa lunga cazna a audierilor in Congres sa nu-i calce pe urme. Da de unde…
…Se stie, Omul „diplomatic” de azi s-a născut chiar la București și… citeste binisor in limba română. Ca si ceilalti… 6-7  diplomati „antemergatori”  – toți evrei cu origini romanesti, de la fiecare data noi asteptandu-i ca pe unul „de-ai nostri”, dar „funciar” … s-au dovedit  nu o data suspiciosi față de Romania a „veche” – ale căror familii au fost incurajate sa emigreze și  au pierdut case, fabrici ori proprietăți, odată cu venirea comuniștilor alogeni la putere. 
În ciuda acestei situații vitrege și a pretextului… antisemitismului epocii, parintii dlui Adrian Zukerman s-au descurcat: au făcut gratis facultăți bune, tatal sau devenind cercetător la Universitatea din București și mama – tot cercetătoare, dar în domeniul endocrinologiei. 
De dragul copilului, ei zic ca au decis să imigrareze; nu in …Israel, (unde atunci chiar… era nasol si … necesar sa pui mana pe arma, sa-ti aperi noua Patrie !!)  Nu, au… taiat-o in America cea imbelsugata… ( în mai 1966, tatălui sau fiindu-i oferit postul de  universitar la  Universitatea  Yale). 

La lungile audieri din Congres, care au durat… peste un an  viitorul ambasador a împărtășit ideea că … dorește să ajute România să-și elimine propriile obstacole în calea dezvoltării, în special … in domeniul combaterii  corupției (!?). Firește că mulți  din România sperau ca, odată cu venirea d.lui Adrian Zuckerman, fosta … campanie de fațada anti-corupție, declarata zgomotos , dar nu si practicata de fostul ambasador Gitenstein – el însusi un corupt cu rezultate diplomatice aproape catastrofale, „evolutie
sustinuta” de trioul decaderii morale „perfecte”: Basescu – Coldea – Kovesi, intr-un  Regim decazut, condus de cel mai corupt leader roman de la Revolutie incoace!

La întâlnirea sa cu președintele Johannis, președintele Trump  s-a referit si el la…subiectul de serviciu: lupta împotriva corupției! Nu vom ști dacă a făcut-o din impuls propriu, ori mai curând pentru că așa il sfătuiau… notele informative primite de la propriul „aparat”‘ în pregătirea vizitei. Nu-i vorba de cei care iși pun deșarte speranțe că noul ambasador ar putea închide ochii la corupție, ca si predecesorul, sau alunecări nedemocratice vizibile. 
Presedintele nu poate ignora pe propriul cost faptul că politica americană este un mecanism complex, în care instituțiile se …încăpățânează să urmeze o linie politică tradițională, dincolo de ceea ce o persoană – fie și ambasador – ar fi înclinată să facă… 
In spiritul administrației Trump, de departe mult mai serioasa si prietenoasa cu poporul roman, decat precedemta, țările vor fi judecate mai mult în functie de fidelitatea față de politicile militare ale Washingtonului. Și mai puțin la cele cu referire la… nivelul democratic al mediului politic, sau al re-modernizarii legislatiei, specifice fiecarei țări. Modernizare, desigur, dar dupa ce model? 
Fireste că ambasadorii americani numiți politic de la Casa Alba … hat departe, tocmai la granitzele de Est ale Democratiei americane, sunt reflectarea spiritului celui care i-a numit și se manifestă ca atare; dar o fac în țări în care există mize importante și poziții tranșante ale presedintelui Trump, un american realmente simpatizat in Romania, precum odinioara Kennedy sau Ronald Regan Aparent România nu este într-o astfel de categorie… 

Dar odată ajuns la București, Adrian Zuckerman – care a vorbit la audierile din Senatul lor, hodoronc tronc și despre… pericolul reprezentat de Rusia, 
s-a raportat la o alta Românie, în care vechea poveste a exilului familiei sale încă mai este un vis… irealizabil pentru atâția români. 
Povestea d.lui Zuckerman ramane deocamdata doar … frumoasa de povestit, si nu o bună garanție că mandatul său va fi si  un posibil succes. Pana acum  ambasadorul american, lipsit de carisma… mai ales in rolul de „confrate vitreg” al controversatei Kovesi, n-a demonstrat nicicum  ca poate să contribuie direct si benefic pentru sprijinirea multor inițiative si speranțe proamericane ale românilor.

David Saranga

Altfel spus, acreala dumnealui nu va fi niciodata specifica unui ambasador luminat, cu adevarat american, ce ne-a promis ca se vrea… diplomat exceptional, dar departe un ambasador, am zice un Om pe sufletul nostru, de romani deschsi, cum este, de exemplu, dl. ambasador David Saranga.
Iată doar un exemplu că se poate și altfel:
Bună ziua! Mă numesc David Saranga şi sunt noul ambasador al Israelului la Bucuresti. România are un loc important în inima meaAici am început cariera diplomatică, în urmă cu 20 de ani, când am fost viceambasador al Israelului. Acum, după o lungă carieră diplomatică, mă reîntorc în România de care, de fapt, nu m-am despărţit niciodată !. Amintirile, cultura, prietenii şi limba română m-au însoţit până în ziua de astăzi”, s-a prezentat cu inima deschisa noul ambasador al Israelului în România. 
Succes si ședere prodigioasa  la Bucuresti, Excelentza Voastra!

Prof. d.d.rujan, jurnalist, (membru al Uniunii ziaristilor profesionisti din Romania).

COMENTARII

 1. Zuckerman, imparțial ca majoritatea ambasadorii americani, radicalizează românii și pe criterii politice, lăudând ”Eforturile” lui Iohannis ”de a încheia munca începută acum 30 de ani și de a curăța România de ultimii baroni roșii și moștenirea lor coruptă
  Adică…pe cine vrei să „curețe” Iohannis? Ce-i asta, îndemn la ostracizare… la exterminare?Apoi,, laudă și gașca Orban: ”Din fericire pentru România, guvernul Orban a făcut din memorandumul bilateral 5G un pilon de susținere a platformei de securitate cibernetică”.
  Oare nu cumva în spatele insistențelor există un interes privat? Nu cumva si Zuckerman, la fel ca Gittenstein are un interes personal și vrea să se bage într-o mare afacere în România?,..

  • @Dragos,

   Nu știți cine trebuie „curățat”? Vă zic eu: ce-i ce-au dat drumul la jefuirea și distrugerea țării, ăia ce-au permis inventarea pensiilor speciale, care au dat liber la pensionări la 40 de ani, care au „inventat” voucherele de vacanță date bugetarilor, cei ce-au permis triplarea numărului de bugetari și le-au făcut salarii nesimțite, care au creat cele mai multe „servicii” secrete, care au permis ca serviciile secrete să facă afaceri, cei care au dat voie bugetarilor să-și facă cât vor salariul. TOȚI ĂȘTIA TREBUIE „CURĂȚAȚI”!!!
   Să vă mai zic, domnule?

 2. Inadmisibil, trimisul SUA in colonia Romania, Adrian Zuckerman, jigneste romanii care au votat PSD:
  “Am fost martorii unui proces electoral care a continuat sa puna distanta intre natiune si ‘baronii-talhari’ rosii”.
  Zuckerman este propagandistul regimului Iohannis:
  “Salut calitatile de lider ale presedintelui Iohannis si ale membrilor guvernului Orban”. Intr-un stat suveran, un asemenea individ ar fi expulzat de urgenta pentru incalcarea Conventiei de la Viena
  Revoltatoare atitudinea ambasadorului SUA la Bucuresti Adrian Zuckerman Un individ care ne convinge din ce in ce mai mult ca este mai nociv si mai toxic chiar si decat predecesorul sau Hans Klemm. Fapt ce era de neimaginat candva.
  Adrian Zuckerman a avut joi, 8 octombire 2020, o noua iesire de nepermis, incalcand in mod grav orice norma diplomatica. Trimisul SUA in colonia Romania a dovedit din nou ca nu este altceva decat un propagandist al regimului Iohannis. Si nu doar atat, insa prin pozitia sa a mers practic pana acolo incat i-a jignit si sfidat pe romanii care au alte optiuni politice decat Klaus Iohannis si PNL.

  • @Tarata,
   Și ce-i rău în a lovi ciuma roșie? Ăștia trebuie linșați pentru distrugerea țării. UNUL NU TREBUIE SĂ SCAPE!!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.