Adrian Vasilescu: IMM-urile au pierdut vocaţia pentru lucrurile bine făcute

Adrian Vasilescu: IMM-urile au pierdut vocaţia pentru lucrurile bine făcute

0 111
Întreprinderile mici ÅŸi mijlocii au pierdut vocaÅ£ia pentru lucrurile bine făcute, a declarat luni Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii NaÅ£ionale a României (BNR).   
"Astăzi este dominantă în cele mai multe IMM-uri ideea că "merge ÅŸi aÅŸa". "Merge ÅŸi aÅŸa", noi, un popor înzestrat să fim pe locul 26 în Uniunea Europeană. (…) Dacă nu avem alternativă, ÅŸi nu avem, trebuie să ne desfăşurăm activitatea într-un mediu ostil, trebuie să învăţăm cum se poate învinge acest mediu ostil. Sunt trei cuvinte cheie care trebuie să ne traseze drumul spre viitor: corecÅ£ie, recuperare ÅŸi competiÅ£ie. CorecÅ£ie pentru că trebuie să corectăm ce-am greÅŸit ÅŸi sunt mari ÅŸi multe greÅŸeli. Recuperare ca să vedem ce am pierdut. CompetiÅ£ie pentru că nu se poate altfel în lumea în care trăim. Parcă nici noi românii nu avem aÅŸa un chef de competiÅ£ie", a explicat oficialul BNR. 
El a mai afirmat că a citit undeva că un IMM mic cu cinci oameni, în lumea de astăzi, trebuie să lucreze ca o mare companie multinaÅ£ională, în acelaÅŸi stil. 
"Nu există altă soluÅ£ie, dar trebuie să lucreze ca o mare companie internaÅ£ională. Undeva la Tokio în apropierea hotelului naÅ£ional, în centru, cu o foarte mare concurenţă în jur am văzut un mic restaurant unde se preparau stridii. Era un băiat de 23 de ani care spunea că acolo la el se mănâncă cele mai bune stridii din lume. Nu ÅŸtiu dacă era aÅŸa, dar erau foarte bune. Åži el pleca dimineaÅ£a cu condiÅ£ia ca ce face el să nu facă nimeni în lume. Există o singură soluÅ£ie, lângă competiÅ£ie să adăugăm educaÅ£ie. Iată că am pierdut ÅŸi această valoare. Dar nu suntem singuri, au pierdut-o ÅŸi americanii", a mai spus Vasilescu.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.