Adrian Nastase pe drumul spre candidatura

Adrian Nastase pe drumul spre candidatura

0 116

Adrian Nastase a declarat ieri, intr-o emisiune televizata, ca este din ce in ce mai hotarat sa candideze la functia de presedinte al PSD. Iar ca supliment a adaugat ca, si daca va castiga alegerile si va conduce aceasta formatiune politica, el nu mai doreste sa candideze la presedintia Romaniei in viitor.
Adrian Nastase a spus ca este tot mai hotarat sa candideze, insa refuza sa nominalizeze care ii sunt contracandidatii la sefia partidului:
„Sunt din ce in ce mai hotarat sa candidez la presedintia partidului. Hotararea o voi lua la Consiliul National, dar cred ca o astfel de decizie ar putea intr-un fel sa nu-i mai convinga pe cei pe care intr-un fel si-ar dori o formula prin care sa realizam un proiect impreuna, un proiect in care mesajul partidului sa fie unitar si care sa refaca un PSD cu mai multa autoritate, cu mai multa fermitate in ceea ce priveste promisiunile. Nu am vrut sa para o chestiune neserioasa atunci cand am raspuns la intrebarea despre candidatura. Privesc detasat aceasta chestiune a candidaturii. Nu ma bat cu nimeni. Il cunosc pe Mircea Geoana si cred ca frustrarea dupa pierderea alegerilor l-a determinat sa gaseasca unele explicatii”, a declarat Adrian Nastase.
„Daca voi candida, evident ca voi candida pentru functia de presedinte. As putea sa formez din nou o echipa cu multi dintre colegii mei”, a mai adaugat Nastase.
In schimb, posibilul candidat la presedinþia PSD spune ca s-ar bucura sa aiba sustinerea lui Ion Iliescu:
„Cu Ion Iliescu am facut echipa timp de 20 de ani. Il consider pe Ion Iliescu un om extrem de intelept”.
Nastase a mai subliniat ca este nevoie sa „strangem randurile si sa intelegem ca partidul este asemeni unui tort cu blaturi, iar intre ele e timpul, pentru ca pana la urma fiecare dintre generatiile partidului a veni cu cate ceva si atunci trebuie sa respectam aceste lucruri si sa ne asumam istoria”.
Adrian Nastase este sigur ca, in cazul in care ar prelua presedintia partidului, ar putea sa ii readuca in PSD pe o serie de alesi locali sau parlamentari care au trecut in grupul independetilor din Parlament. Valeriu Steriu este unul dintre deputatii pe care Nastase crede ca ar putea sa ii faca sa se intoarca. In schimb, nu si-a propus acelasi lucru in legatura cu Gabriel Oprea.
„Eu nu cred intr-un partid care devine mai puternic prin excludere. Un partid este puternic atunci cand e capabil sa includa”.
Aceasta este parerea presedintelui Consiliului National al PSD in legatura cu unele propuse excluderi din partid, adaugand ca, personal, a lucrat foarte bine cu Ioan Rus si Vasile Dancu.
Nastase a vorbit si despre oamenii care ar putea face parte din viitoarea sa echipa: Victor Ponta, daca va participa mai mult la sedinte si va vorbi mai mult cu oamenii din tara, si Mircea Geoana, care s-a batut bine in campania asta, dar a facut „niste greseli foarte bine individualizate, iar infrangerea de data aceasta poarta un nume foarte bine individualizat: Mircea Geoana”, si trebuie sa spuna „lucrurile pe bune”.
Nastase i-ar include in echipa sa si pe asa numitii „baroni locali”.
Luni, Adrian Nastase a tinut sa dezminta, dupa sedinta CEx, informatia aparuta in a potrivit careia ar dori sa candideze la preºedintia PSD. Nastase a spus ca a vrut sa vada in cat timp ajunge la presa o astfel de informatie. „Nu cred ca in acest moment ar trebui sa fac valuri anuntandu-mi candidatura. Nu am o miza personala in alegerile pentru presedintia partidului”, a spus Adrian Nastase dupa sedinta CEx.
Congresul extraodrinar al PSD va avea loc, dupa cum s-a anuntat, pe data de 20 februarie, iar Consiliul National al PSD va avea loc pe data de 4 februarie. Pana in prezent, Miron Mitrea, Cristian Diaconescu si Mircea Geoana si-au anuntat intentia de a candida la presedintia Partidului Social Democrat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.