Adrian Nastase insista, care este baza legala pentru comunicarea CNP?

Adrian Nastase insista,
care este baza legala pentru comunicarea CNP?

0 78

Adrian Nastase, i-a solicitat joi directorului INS sa comunice baza legala pentru comunicarea catre recenzori a codului numeric personal (CNP), precizand ca legislatia si reglementarile nu prevad decat ”prelucrarea CNP, ceea ce este altceva”.
”Am verificat toate reglementarile. Se vorbeste despre prelucrarea CNP ceea ce este cu totul altceva. Ei puteau sa ia CNP de la Ministerul de Interne. Problema este urmatoarea si asta este suspiciunea noastra. Acum cand se face recensamantul se vede exact, pe strazi, pe blocuri. Se vad numele si CNP-ul in jurul sectiilor de vot. Altfel el, CNP-ul, putea fi adaugat la nume dar se pierdea legatura directa si era mai greu de prelucrat in perspectiva alegerilor. Poate exageram putin dar nu exista decat o prevedere referitoare la prelucrarea CNP nu la comunicare”, a argumentat Nastase la Antena 3.
De altfel, de la tribuna Consiliului National al PSD, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, Adrian Nastase nu a exclus posibilitatea boicotarii alegerilor in cazul in care se va dovedi o posibila fraudare a votului. „Putem sa ne gandim la un moment dat la boicotarea alegerilor. Daca se va ajunge pana la capat cu aceasta fortare, vom avea elemente care inseamna pana la urma fraudarea alegerilor sau care vor crea premisele pentru fraudarea alegerilor ce rost ar avea sa mai mergem la vot? Daca se incearca aducerea din strainatate a unui milion de voturi prin votul prin corespondenta, daca se incearca prin identificarea unor persoane plecate din tara si care nu voteaza sa fie stabilite liste suplimentare de votanti prin aceasta operatiune de intoxicare in cadrul recensamantului. Toate sunt indreptate spre o posibila fraudare a votului”, a spus atunci liderul CN al PSD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.