Adrian Năstase – liber! Locul său in PSD, conservat pana la...

Adrian Năstase – liber! Locul său in PSD, conservat pana la terminarea restrictiei legale!

0 296
La 9 luni de la condamnare Adrian Nastase a fost eliberat conditionat, dupa mai multe saptamani in care procurorii care s-au ocupat de Dosar si-au aratat dimensiunea reala a competentei. Dupa formalitatile de la penitenciar, fostul premier a plecat impreuna cu cei doi fii la o clinica privata din capitala.
In ce priveste asteptata revenire in politica Ponta spunea ca funcÅ£ia de preÅŸedinte al Consiliului NaÅ£ional al PSD, pe care a ocupat-o Năstase, a rămas vacantă de la momentul în care acesta a fost condamnat în vara anului trecut.
PreÅŸedintele social-democraÅ£ilor, premierul Victor Ponta, a declarat luni seara că Adrian Năstase are locul său în PSD ÅŸi că atunci când legea îi va permite, va ocupa din nou o funcÅ£ie în partid.
Întrebat de jurnaliÅŸti dacă statutul îi permite să se întoarcă în PSD, Ponta a răspuns că statutul PSD, ca toate statutele partidelor din România, trebuie să respecte legea partidelor care prevede anumite interdicÅ£ii pe o anumită perioadă de timp. "Sigur vom respecta legea", a precizat liderul PSD.
"Pe de altă parte, mesajul meu a fost foarte clar: dl. Năstase are locul său în PSD ÅŸi singurul mesaj politic pe care am putut să-l dăm, nu de acum, ci de anul trecut de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat, singurul mesaj politic pe care l-am dat de atunci ÅŸi pe care îl vom păstra este acela că funcÅ£ia pe care a ocupat-o, cea de preÅŸedinte al Consiliului NaÅ£ional, rămâne vacantă până când îi va permite legea să ocupe din nou o funcÅ£ie", a declarat Victor Ponta. Totodată, întrebat ce rol va avea Năstase în USL ÅŸi dacă se vor consulta, Ponta a precizat că USL are doi copreÅŸedinÅ£i, dar a subliniat că Adrian Năstase a fost unul dintre susÅ£inătorii acestei construcÅ£ii politice. "USL are doi copreÅŸedinÅ£i, pe dl Antonescu ÅŸi pe mine. (…) BineînÅ£eles că ne consultăm, dl. Năstase a fost unul dintre susÅ£inătorii USL", a spus Victor Ponta. Anterior, premierul Victor Ponta a declarat că se bucură pentru Adrian Năstase că a fost eliberat din penitenciar ÅŸi că aÅŸteaptă să-l întâlnească. "Mă bucur foarte tare pentru domnia sa, pentru familia sa ÅŸi aÅŸtept să ne vedem. Cred că primele ore vrea să le petreacă cu familia ÅŸi aÅŸtept să ne vedem", a spus Ponta. Întrebat dacă dacă se vor întâlni la partid, preÅŸedintele PSD a răspuns: "Sigur că da, este partidul domniei sale, ca ÅŸi al meu".
Fostul premier social-democrat Adrian Năstase a fost eliberat condiÅ£ionat luni din Penitenciarul Jilava unde îÅŸi ispăşea pedeapsa de doi ani de închisoare la care a fost condamnat în iunie 2012 în dosarul "Trofeul calităţii".
Ingrijorati de starea de sănătate din timpul detenţiei familia si fostul premier s-au oprit la clinica medicală privata pentru control.
"Tata este bine. Am vrut să facem niÅŸte investigaÅ£ii tocmai ca să ne asigurăm că nu există nicio problemă. Nu ÅŸtim încă dacă o să rămână aici peste noapte, aÅŸteptăm rezultatele ÅŸi, în funcÅ£ie de asta, vom lua o decizie. Cred că într-o oră, o oră ÅŸi ceva o să avem rezultatele. Cred că este bine, cred că o să plecăm", a afirmat Andrei Năstase, fiul fostului premier.  

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.