Adrian Munteanu la al patrulea volum de sonete

Adrian Munteanu la al patrulea volum de sonete

0 138

Dupa “Tacerea clipei” ( Sonete 1), Arania, 2005, “Casa fara ziduri” (Sonete 2), Arania, 2006, “Paingul Orb” (Sonete 3), Arania, 2007, a venit momentul sa apara “Ferestre in Cetate” (Sonete 4), la aceeasi editura brasoveana Arania, cu o traditie de 17 ani in domeniul editarii de carte. De aceasta data volumul este dedicat Brasovului, orasul natal al autorului, continand 87 de sonete, cu tot atatea locuri specifice burgului care i-a vegheat devenirea. Emotia momentului este amplificata de faptul ca de curand Adrian Munteanu a preluat editura ARANIA, in calitate de unic asociat, iar volumul care se va lansa este primul aparut sub noua conducere.
De la poemele scrise in buna traditie a sonetului clasic, din primul volum, trecand prin sonetele experimentale si antisonetele volumului 2 si sonetele urbane din cel de-al treilea volum, despre care Mircea Cartarescu spunea : “sunt crancene si de o frumusete sumbra care m-a cucerit”, ce ne rezerva oare autorul in volumul 4 ? Joi, 4 septembrie, la ora 13, la libraria St.O.Iosif, din Brasov a venit momentul sa aflam si sa ne bucuram de o noua izbanda literara brasoveana.
Momentul este continuat a doua zi, vineri, 5 septembrie, ora 17, la Muzeul Casa Muresenilor, unde autorul volumului sustine un recital de muzica si poezie alaturi de cvartetul Corona.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.