Adrian Albota este noul director de la Judetean

Adrian Albota este noul director de la Judetean

0 97
Medicul Adrian Albota este noul manager general al Spitalului Judetean pentru urmatoarele 3 luni. Albota isi propune sa continue activitatea echipei din care a facut parte si pana acum, in calitate de director medical. Prima actiune pe care trebuie sa o gestioneze este introducerea coplatii de la 1 aprilie, o masura care va avea efecte aproape nule la o unitate cu regim de urgenta cum este Spitalul Judetean.
Adrian Albota a fost numit luni director general al Spitalului Judetean, dupa ce pana acum ocupase functia de director medical. Albota a facut parte din echipa de conducere si pana acum, astfel ca este familiarizat cu atributiile pe care le are.
Noul director general isi formeaza si o echipa cu care sa lucreze pana la incheierea interimatului. Albota spune ca nu a decis daca se va inscrie sau nu la concursul care va fi organizat peste 3 luni, la incheierea interimatului.
Nici noul director nu este convins de impactul pe care il va avea coplata, pe care ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a decis sa o introduca de la 1 aprilie. Introdusa la cererea FMI, coplata nu va avea efecte la Spitalul Judetean din cauza procentului mic de bolnavi care vor plati si a sumei extrem de mici impusa de guvern, din motive populiste.
Coplata va fi introdusa de la 1 aprilie si va fi platita, in cuantum cuprins intre 5 si 10 lei, la externare de catre toti pacientii care nu se incadreaza in categoriile scutite de plata acestei taxe.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.