Adoptatii de dupa Revolutie cer o Lege a Adoptiilor

Adoptatii de dupa Revolutie cer o Lege a Adoptiilor

0 649
Copiii adoptati in anii 90 s-au intors in Romania pentru a cere o noua Lege a Adoptiilor. Peste 200 de persoane au participat la Conferinta internationala „Abandoned for life”, organizata la Brasov de un grup de tineri adoptati international, impreuna cu Asociatia Catharsis. Sansa de a fi fost infiati de familii de straini i-a scapat pe multi de cosmarul orfelinatelor din Romania. Tinerii vor acum ca legea sa le permita si altora sa se bucure de viata pe care o duc ei in sanul familiilor adoptive.
Tineri de succes in tari de pe intregul mapamond, adoptati in urma cu mult timp din Romania, s-au aflat pentru cateva zile la Brasov pentru a se alatura luptei pentru adoptiile internationale.
Conferinta a adus fata in fata destine pornite din acelasi punct insa ajunse in situatii diametral opuse. Izidor Ruckel  a fost adoptat in anul 1991 din Sighetul Marmatiei in Statele Unite. Acum are 35 de ani si este manager in Denver, Colorado, SUA. Avea 11 ani cand a plecat din orfelinatul groazei care a socat lumea, a avut noroc sa fie adoptat de o familie iubitoare. A venit acum sa sustina dreptul copiilor sa fie adoptati, caci crede ca fiecare copil merita o familie si ca cei care au fost adoptati in anii 90 pot deveni o voce pentru orfanii din Romania.
Un al tanar caruia destinul i-a zambit, Alexander Kuch, a venit in Romania sa incerce sa-i ajute pe copii din orfelinate Alexander a fost adoptat la doar 22 de luni, la Cluj Napoca, de o familie din Germania, care ulterior s-a mutat in Noua Zeelanda.
Garret Jones a fost adoptat in anul 1990 in Canada, pe cind avea doua luni. Nici nu isi poate imagina cum ar fi fost viata lui daca ar fi ramas in orfelinat.
In acest moment, un proiect pentru modificarea Legii Adoptiilor se afla in analiza la Camera Deputatilor, dupa ce a fost respins de doua comisii de specialitate, cea juridica si cea de munca. Tinerii adoptati care au participat sambata la conferinta ii vor trimite o scrisoare si presedintelul Romaniei, Klaus Iohannis, prin care ii vor cere sa se implice in deblocarea adoptiilor internationale.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.