Adoptarea legii cumulului pensie – salariu

Adoptarea legii cumulului pensie – salariu

0 92

Dupa cum era de asteptat, ieri a fost adoptat proiectul de lege care prevede interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat, urmand sa fie trimisa cat de curand Parlamentului. Acest lucru a fost anuntat de premierul Emil Boc imediat dupa sedinta Executivului.
„Am adoptat proiectul de lege care va fi inaintat Parlamentului pentru interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat. Toti pensionarii care primesc in mana o pensie de pana la aproximativ 17 milioane de lei pot in continuare sa cumuleze pensia cu salariul de la stat”, a declarat premierul.
Intr-o privinta este o masura binevenita, pentru ca anumite categorii – aici ma refer la magistrati, politisti si altii asemenea, beneficiari de pensii suplimentare nerusinate si nemeritate – prea faceau burta mare, lasandu-i pe multi amarati cu foamea-n fapta. Eu tot nu inteleg, ca veni vorba, de ce nu sunt desfiintate, printr-o ordonanta de urgenta, aceste pensii suplimentare, in destule cazuri uriase, si atunci sa vezi bani si pentru alte nevoi!
Cei care nu se incadreaza, a mai spus Emil Boc, vor trebui sa opteze pentru una dintre cele doua forme de plata in maximum 15 zile de la intrarea in vigoare a legii.
„Toti cei care primesc mai mult vor fi nevoiti sa obteze intre pensie si salariul de la stat in 15 zile de la intrarea in vigoare a legii”, a mai adaugat Boc, precizand ca in cazul mediului privat se va putea cumula pensia cu salariul.
Sa speram ca legea va ajunge in aceasta forma in dezbaterea Parlamentului, nu ciugulita pe drum de cine stie ce interese ascunse, asa cum s-a mai intamplat cu alte legi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.