Admiterea la Universitatea „Transilvania”

Admiterea la Universitatea „Transilvania”

0 162

Concursul de admitere la Universitatea „Transilvania” din Brasov se desfasoara in conformitate cu Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata cu modificarile ulterioare; Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare; Legea nr. 441/2001 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 133/2000 privind invatamantul universitar si postuniversitar de stat cu taxa.


Incepand cu anul universitar 2005 – 2006, procesul didactic este organizat pe trei cicluri: Ciclul I – Studii universitare de licenta (studii universitare zi, invatamant la distanta si invatamant cu frecventa redusa); Ciclul II – Studii universitare de masterat; Ciclul III –Studii universitare de doctorat.


Admiterea se organizeaza pe domenii de studii universitare, pentru ciclurile de licenta, master, doctorat, ale caror specializari sunt autorizate provizoriu sau acreditate la Universitatea Transilvania din Brasov. Fiecare domeniu de licenta cuprinde una sau mai multe specializari universitare. Repartizarea candidatilor admisi, pe specializari, in limita locurilor disponibile, se va face in baza optiunilor exprimate de candidati prin fisa de inscriere.


?


Locuri disponibile


Locurile finantate de la bugetul de stat sunt stabilite prin Ordin al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pe baza cifrelor de scolarizare aprobate prin Hotararea Guvernului Romaniei, iar cele cu taxa sunt stabilite de catre Senatul Universitatii Transilvania din Brasov, pe baza cifrelor de scolarizare aprobate de Ministerului Educatiei si Cercetarii.


Invatamantul la distanta si cel cu frecventa redusa se organizeaza numai in regim cu taxa.


Probele de concurs, pot fi sustinute in limba in care au fost studiate in liceu disciplinele respective.


Locurile ramase neocupate dupa admitere se gestioneaza la nivelul universitatii pe cicluri de studii.


Locurile disponibile pentru toate formele de invatamant sunt disponibile la adresa de web: www.unitbv.ro.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.