Admiterea in invatamantul superior

Admiterea in invatamantul superior

0 61

La acest sfarsit de saptamana la majoritatea universitatilor din Bucuresti au inceput inscrierile pentru admiterea in invatamantul superior. Prima care a inceput sa primeasca dosarele candidatilor a fost Universitatea Bucuresti, care a inceput inscrierea la facultati inca de pe 12 iulie. 20 iulie este ultima zi de inscriere, urmand, ca de pe 22 si pana pe 26, studentii sa sustina probele de concurs. Taxa de inscriere este de 100 de lei.


A doua universitate care a inceput inscrierile pentru anul universitar 2007-2008 a fost Universitatea Politehnica, unde dosarele s-a depus inca de sambata.


Admiterea la cele mai multe dintre universitati se face in doua sesiuni, majoritatea preferand sa organizeze concursurile in lunile iulie si august.


?


Cele mai cautate universitati


La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, inscrierile pentru admitere se fac in perioada 16- 22 iulie, iar selectia candidatilor si afisarea rezultatelor pe 23 – 26 iulie. A doua sesiune de admitere, pentru completarea locurilor ramase libere, se face in perioada 10- 16 septembrie.


Universitatea Babes-Bolyai se va organiza concursul de admirtere in doua sesiuni. Prima sesiune se va desfasura in perioada 11 iulie – 24 august 2007. Pentru ocuparea locurilor ramase vacante se poate organiza o a doua sesiune in perioada 11-21 septembrie 2007.


La Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi taxa de inscriere variaza intre 50 si 180 de lei. Iata si calendarul admiterii: inscrierea candidatilor: 16 – 21 iulie, test – grila: 23 iulie, afisarea rezultatelor: 25 iulie. Rezultatele finale se afiseaza pe 1 august. A doua sesiune de admitere se organizeaza in perioada 3 -21 septembrie.


La Universitatea de Vest , admiterea se face pe baza rezultatelor obtinute de catre candidati in liceu si la examenul de bacalaureat. Exceptie fac domeniile la care se impun probe de aptitudini (arte, muzica, educatie fizica), teologie, psihologie.


La Universitatea Tehnica din Cluj admiterea se face in perioda 14- 30 iulie. Aici, clasamentul se va face in ordinea mediilor, iar repartizarea pe loc se face in functie de optiunile alese si locurile ramase libere la aceste optiuniin momentul cand se ajunge cu clasamentul la un anumit candidat). Taxa de inscriere este de 100 de lei.


La Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, inscrierile incep mai tarziu, pe 22 iulie, si dureaza pana pe 4 august. Pentru specializarea Politie sunt scoase la concurs 355 de locuri, pe care pot concura atat baieti, cat si fete. Politia de Frontiera pune la dispozitie 60 de locuri – doua dintre ele pentru rromi – 50 de locuri sunt pentru jandarmi, pompierii au 40 de locuri (doar barbati), iar la specializarea arhive se concureaza pe 25 de locuri.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.