Admiterea in invatamantul superior pentru etnia rroma

Admiterea in invatamantul superior pentru etnia rroma

0 70

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a alocat prin ordin de ministru un numar de 493 locuri distincte in cele 49 de institutii de invatamant superior de stat, pentru admiterea in ciclul de licenta a candidatilor de etnie rroma in anul universitar 2008-2009.


Locurile repartizate absolventilor rromi le asigura admiterea pe criterii minimale (media 5,00) si scutirea de taxe de scolarizare pe durata studiilor.


Rectoratele universitatilor vor distribui locurile la facultatile pentru care vor exista cereri din partea candidatilor rromi. In acest scop, acestia vor depune, in perioada de inscriere stabilita de universitati, o cerere de intentie la rectorat (secretarul sef al universitatii) si, in aceeasi zi, un dosar de concurs la facultatea vizata.


Dosarul de concurs va cuprinde, pe langa actele solicitate de facultate, o recomandare, emisa de una din organizatiile legal constituite ale rromilor. Din document trebuie sa rezulte ca respectivul candidat face parte din aceasta etnie. Calitatea de membru al respectivei organizatii nu este luata in considerare.


Intrucat examenele de admitere in institutiile de invatamant superior se deruleaza in sesiuni si la date diferite, este important ca potentialii candidati rromi sa se informeze in prealabil asupra perioadelor de organizare a inscrierilor si de desfasurare a examenului de admitere.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.