Admitere la Universitatea „Transilvania”

Admitere la Universitatea „Transilvania”

0 66

Incepand cu data de 14 iulie 2008, incep inscrierile candidatilor la Universitatea „Transilvania” din Brasov. La fel ca si anul trecut, candidatii vor avea la dispozitie noi specializari pentru studiile de zi: Inginerie medicala, Ingineria si managementul in industria alimentara si turism, Management in industria forestiera si Sisteme termice. Alte doua programe vor fi disponibile pentru invatamintul la distanta: Economia turismului si servicii si Marketing. Specializarile introduse anul trecut au fost la mare cautare printre viitorii studenti. La Comunicare si Alimentatie publica si turism, concurenta a fost foarte mare, de 25 de candidati pe un loc la prima facultate si respectiv 10 candidati pe un loc la cea de-a doua.

Acte necesare pentru inscriere:
– Cerere tip
– Diploma de bacalaureat (sau diploma echivalenta cu aceasta) in original. Pentru candidatii care se inscriu la mai multe facultati (domenii de licenta) in locul Diplomei de bacalaureat in original se poate depune o copie legalizata a acesteia si copie legalizata dupa legitimatia de concurs, care sa ateste inscrierea la prima facultate (legalizarea copiei dupa legitimatia de concurs se face la comisia de inscriere) si, dupa caz, Foaia matricola in original sau copie legalizata sau adeverinta in original sau copie legalizata cu medii la anumite discipline.
– Certificatul de nastere (copie legalizata).
– Chitanta de plata a taxei de admitere, eliberata de casieria universitatii.
– Adeverinta medicala tip M.S. 18.1.1.
– Trei fotografii tip buletin de identitate.
– Copie dupa certificatul de casatorie, daca este cazul.
Inscrierea se face dupa numele din certificatul de nastere.
Candidatii care pot fi scutiti de taxe de inscriere vor prezenta in plus unul din urmatoarele acte:
– Certificat de deces (copie legalizata), pentru candidatii orfani, cu varsta sub 26 ani.
– Adeverinta de la casa de copii, pentru cei aflati in aceasta situatie.
– Certificat medico-legal sau alt document doveditor pentru candidatii care au fost raniti in revolutia din Decembrie 1989.
– Adeverinta din care sa rezulte ca unul dintre parinti este angajat al universitatii sau cadru didactic aflat in activitate sau pensionat dupa cel putin zece ani de activitate didactica; acesti candidati beneficiaza si de gratuitate la cazare in camine.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.