Admitere la Facultate

Admitere la Facultate

0 270

Elevii brasoveni interesati de o cariera militara au la dispozitie doua luni pentru a se inscrie la institutiile de invatamant superior din domeniu. Absolventii claselor a XII-a au de ales intre Academia Fortelor Terestre de la Sibiu, Academia Navala de la Constanta si Academia Fortelor Aeriene din Brasov, numai pentru specialitatea rachete si artilerie antiaeriana.


?


Admiterea la Academia Fortelor Aeriene “Henri Coanda”


Pentru anul universitar 2007-2008, Academia Fortelor Aeriene “Henri Coanda” din Brasov scaote la concurs un numar de 120 de locuri, domeniul de licenta Stiinte Militare si Informatii, specializarea Managementul organizatiei. Astfel: Aviatie piloti (motoare cu reactie) – 19 baieti, 6 fete; Aviatie nenaviganti (control trafic aerian) – 19 baieti, 6 fete; Artilerie si rachete sol-aer pentru Fortele Aeriene – 19 baieti, 6 fete; Rachete si artilerie Antiaeriana pentru fortele terestre – 21 baieti, 4 fete; piloti elicoptere pentru M.A.I. – 20 locuri baieti.


La concursul de admitere se pot prezenta tineri (baieti si fete), absolventi ai liceelor militare si civile, cu diploma de bacalaureat si care nu au absolvit o facultate (specializare) pe locurile finantate de la bugetul de stat, cu varsta cuprinsa intre 18 si 22 de ani la data inceperii anului universitar 2007-2008.


Candidatii se vor inscrie la Centrele Teritoriale (Judetene) de Jandarmi pentru Piloti elicoptere M.A.I., iar pentru celelalte locuri la Birourile de Informare – Recrutare din fiecare judet.


?


Criterii de recrutare


Criteriile de recrutare a candidatilor vor fi urmatoarele: aa aiba numai cetatenie romana si domiciliul stabil in tara; parintii sau intretinatorii legali ai candidatului, precum si sotia acestuia, cand este cazul, sa aiba domiciliul stabil in tara; sa fie apt medical si sa aiba o dezvoltare fizica armonioasa; sa nu fi fost condamnat penal sau in curs de urmarire penala; sa aiba un comportament moral in societate; sa nu faca parte din partide, organizatii si formatiuni politice, iar daca face parte sa declare ca, dupa admiterea in institutia militara de invatamant, va renunta la aceasta calitate; sa fie absolvent de invatamant liceal cu diploma de bacalaureat; sa aiba varsta de maximum 22 ani.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.