Admitere la Academia de Politie

Admitere la Academia de Politie

0 187

Elevii brasoveni care doresc sa devina politisti au anul acesta mai multe sanse, deoarece Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti si Scolile de Agenti de Politie „V. Lascar” din Campina si „S. Muresan” din Cluj-Napoca scot la concurs sute de locuri la examenele de admitere.


Data limita de inscriere la aceste institutii de invatamant este 29 iunie, iar conditiile pe care un elev trebuie sa le indeplineasca pentru a fi admis sunt: sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania, sa cunoasca limba romana scris si vorbit, sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat, sa aiba varsta de pana la 25 ani, impliniti in anul 2007, o capacitatea deplina de exercitiu, sa fie apti medical, fizic si psihic, sa nu aiba antecedente penale. Pe langa toate acestea, cadidatii trebuie sa indeplineasca si cateva conditii fizice: sa aiba inaltimea de minimum 1,75 m, barbatii si 1,70 m femeile.


Insrierile vor avea loc intre 29 iunie si 15 iulie


?


Oferta educationala


Academia de Politie „Al. I. Cuza” scoate la concurs 350 locuri, din care cinci locuri pentru rromi, Scoala de Agenti de Politie „V. Lascar” din Campina 705 locuri, din care 20 pentru rromi, iar Scoala de Agenti de Politie „S. Muresan” din Cluj-Napoca pune la dispozitia candidatilor 150 locuri, din care cinci pentru rromi.?


Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” este organizata pe trei facultati: Facultatea de Politie, care pregateste ofiteri specialisti, licentiati in domeniul fundamental de stiinte: „Stiinte juridice”, domeniul pentru studii universitare de licenta „Drept”, specializarea: „Ordine si siguranta publica”; ?Facultatea de Pompieri, care pregateste ofiteri specialisti – inginer cu diploma in domeniul fundamental „Stiinte ingineresti”, domeniul fundamental pentru studii de licenta „Instalatii”, specializarea „Instalatii pentru constructii – pompieri” si Facultatea de Arhivistica, care pregateste specialisti, licentiati in domeniul fundamental „Stiinte umaniste”, domeniul pentru studii universitare de licenta „Istorie”, specializarea „Arhivistica”.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.