Admis in aer, inecat in mare

Admis in aer, inecat in mare

0 616

Cel mai bun candidat admis la Academia Fortelor Aeriene Henri Coanda din Brasov a murit inecat la mare. Valentin Dragu a fost inghitit de valuri sub ochii prietenei care a incercat disperata sa il salveze

Cel mai bun candidat admis la Academia Fortelor Aeriene Henri Coanda din Brasov a murit inecat la mare. Valentin Dragu a fost inghitit de valuri sub ochii prietenei care a incercat disperata sa il salveze.
Valentin Dragu, originar din satul Tarlele Filiu, din vecinatatea orasului Ianca, judetul Braila, plecase la mare impreuna cu prietenii pentru a sarbatori reusita sa la Academie. Fusese primul pe lista candidatilor admisi, cu media 9,41, la Sectia Aviatie/Naviganti/Piloti/MapN. Tanarul reusise, in ciuda concurentei acerbe de la admitere – 240 de dosare pentru cele 88 de locuri – si a probelor fizice dificile, confirmate de mr. Alexandru Roman, purtatorul de cuvant al Academiei de Aviatie Henri Coanda Brasov.valuri

Valentin si prietena lui au mers vineri seara pe o plaja neamenajata din Costinesti, cunoscuta de localnici sub numele de „Golful Francezului”. Si-au lasat la mal trei amici si s-au avantat apoi in larg, pe salteaua pneumatica, fara sa tina cont ca erau valuri mari, de cativa metri, si curenti puternici.
Doar fata stia sa inoate. Cand marea furioasa i-a azvarlit de pe saltea, tanara a incercat din rasputeri sa-si tina prietenul la suprafata.
Un turist, fost inotator de performanta si absolvent al unor cursuri de salvamar, a vazut totul si a sarit imediat sa-i salveze pe cei doi tineri.
Din pacate doar fata a mai putut fi salvata in timp ce tanarul de 18 ani a fost cautat in zadar de 10 scafandri. Duminica dimineata, valurile au adus la mal trupul tanarului decedat.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.