Administrarea calculatoarelor si a retelelor – o noua materie in licee

Administrarea calculatoarelor si a retelelor – o noua materie in licee

0 451

Liceenii vor putea studia optional, din anul scolar 2010-2011, disciplina Administrarea calculatoarelor si a retelelor, programa scolara in acest sens fiind aprobata de Ministerul Educatiei.
Disciplina se poate studia in clasele a IX-a, a X-a, a XI-a sau a XII-a, cate o ora pe saptamana, pe durata unui an, in cadrul curriculumului la decizia scolii, informeaza Mediafax.
La finalul cursului, elevii au posibilitatea sa sustina un examen care le ofera o certificare recunoscuta international in domeniul administrarii si utilizarii calculatoarelor (desktop si laptop), functionarii si securitatii retelelor de calculatoare.
Administrarea calculatoarelor si a retelelor va figura in oferta de optionale pentru elevii de la filierele teoretica si vocationala, toate specializarile.
Optionalul le ofera elevilor posibilitatea sa invete la un nivel avansat elementele de tehnologie a informatiei, cu accent pe componentele hardware.
Materia va fi disponibila in scoli online, in mai multe limbi, astfel ca va putea fi studiata cu usurinta la clasele de liceu cu predare bilingva.
Programa scolara pentru acest optional a fost aprobata prin Ordin de Ministru, marti, 24 august. Optionalul este pus la dispozitie de catre Cisco, cea mai cunoscuta firma la nivel mondial care se ocupa cu intercontectarea retelelor de calculatoare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.