ADEVARURI ISTORICE INDUBITABILE,CONTESTATE PROSTESTE…

ADEVARURI ISTORICE INDUBITABILE,CONTESTATE PROSTESTE…

0 59

Ungaria intre granițele ei etnice si lingvistice reale, teoretic exista doar din 1867 (in cadrul dualismului cu Habsburgii) iar independenta lor intr-un stat etrnic propriu exista DOAR din 1918!
In timp ce Romania era recunoscuta ca atare cel putin din 1866, adica mai devreme decat Ungaria! Iar afirmatia ca Transilvania ar fi existat… separat, de 1000 de ani, este doar o idiotenie ungureasca!
De ce?
Mai intai ca dupa pacea de la Satu Mare (1711) nimeni, nici chiar romanii transilvaneni  nu a mai contestat stapanirea Imperiului HABSBURGIC (Atentie, nu una maghiara! ) in Transilvania!
Iar din 1711 pana in 1848 ea, Transilvania a fost recunoscuta  Principat (din 1765 ,Mare Principat!) AUTONOM dar sub stapanirea Austriei! Ce treaba au ungurii in desfasurarea acestei evolutii istorice?
Dar  in 1848 , prin malversatiuni specifice vremii, Transilvania a DISPARUT CA STAT, fiind anexata Ungariei! Autonomia Transilvaniei a fost insa restabilita dupa capitularea fortelor contrarevolutionare unguresti, dar a fost din nou desfiintata prin pactul dualist, ea fiind abuziv incorporata Ungariei, in 1867!  
Adica despre ce vorbim: nici o Transilvanie! In 1918, romanii din Transilvania – care constituiau majoritatea absoluta a populatiei (peste 50%) au hotarat DESFACEREA / DESPARTIREA de Ungaria si unirea cu Romania! 
Asa incat prostia antiistorica … cu “Transilvania de 1000 de ani” este absolut identica cu cealalta enormitate ungarista , vanturata ostentativ de … istoricul sorosist Orban V9ktor …zisa “Ungaria milenara” (de o mie de ani).
Denaturarea istorica grosolana care socoteste ca ani de existenta ai Ungariei inclusiv …perioada de peste 300 de ani in care Ungaria nu a existat politic la propriu , ci doar ca provincie ocupata de turci si Habsburgi, apoi, dupa 1683 , NUMAI de Habsburgi!   
Ba chiar include si perioada de dupa cadoul vienez de la 1867, cand facea parte din acelasi imperiu cu Austria, dar era ea insasi un fel de imperiu…mai mititel  ce administra Croatia, Slovacia si teritorii majoritar romanesti si sarbesti!
Oricum, durata existentei nu prea conteaza, decat pentru ungaristii care vor sa stabileasca o pretinsa superioritate ungureasca asupra romanilor si a celorlalti … supusi din asa-zisul bazin carpatic administrat candva,o perioada direct de la Buda, de catre Ungaria mare!  
Dar asemenea „carcoteli’ inventate postbelic  evident ca sunt …noduri in papura ! In fond, Israelul exista  teoretic pe harta  NUMAI din 1948, adica dupa statuarea Romaniei si Ungariei  ;  dar nu-i trece nimanui prin cap sa faca vreo comparatie contestatara…cu cele doua tari europene! Asta cu atat mai mult cu cat in destule domenii aceasta comparatie ar fi defavorabila deopotriva Romaniei si Ungariei!   
Credem ca trebuie luat exemplul Slovaciei , care a modificatat deschis legislatia astfel incat Romania – ca si Slovacia , sa poata fi administrate de cetateni exclusiv cu o singura cetatenie, cea …natala. Pentru ca alfel e ca si cum ai pune UDMR, pardon, lupul paznic la oi…(Deak Andrei & D.D.Rujan)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.