Adevarul despre lapte si branzeturi!

Adevarul despre lapte si branzeturi!

0 129

Laptele a început să fie procesat în urmă cu 8000 de ani și este cunoscut de mulți oameni ca fiind o băutură miraculoasă, cu efecte foarte benefice asupra organismului uman. Din păcate, în acest articol, vei vedea “latura întunecată” a laptelui.

 Logică
Omul este singurul mamifer care consumă laptele altei specii (cu excepția unor cazuri izolate). De asemenea, este singurul mamifer care consumă lapte după perioada de înțărcare. Cred că ești de acord cu faptul că laptele vacii este destinat doar vițelului, nu taurului și nici omului. Acesta este motivul pentru care laptele vacii (sau al altor animale) este total diferit de laptele de om.

Este foarte greu de digerat și are efecte nocive, deoarece are o concentrație mult mai mare de nutrienți și hormoni decât cel de om. Totuși, cum toate mamifereleștiu când trebuie să nu se mai hrănească, cu lapte, iar inteligentul om, nu?

Bani
Laptele nu era de ajuns, așadar, s-au creat lactatele: iaurt, brânză, cașcaval, smântână, unt. În urma consumului, toată lumea este mulțumită: consumatorii, producătorii, intermediarii, mass-media și desigur, statul. Nimănui nu i-ar plăcea ca de mâine să nu se mai consume produse lactate.
Consumatorii sunt înnebuniți după gustul acestora, iar ceilalți după gustul banilor. Acesta este motivul pentru care consumatorii nu știu adevărul despre lapte și derivatele acestuia. Și mai mult ca sigur, nu vom vedea în viitorul apropiat la TV campanii de genul “Spune NU laptelui!”.

Știință
În anii anul 1974, premierul Chinei a fost diagnosticat cu, cancer la vezica urinară, acesta fiind motivul pentru care a ordonat efectuarea unui studiu imens al celor mai comune 12 tipuri de cancer la aproximativ 880 milioane de oameni, din peste 24.000 de districte din China.
Așa a luat naștere “Studiul China ” cel mai complet studiu asupra nutriției realizat vreodată, având implicații extraordinare asupra dietei, pierderii în greutate și sănătății pe termen lung. În urma acestui studiu, s-a concluzionat faptul că, cazeina, care constituie până la 87% din proteina laptelui de vacă, accentuează dezvoltarea cancerului (în special mamar, ovarian, testicular, de colon, de prostată) șcreșterea colesterolului. Cazeina este o proteină de care vițelul are nevoie pentru a avea copite și coarne. Oamenii nu au copite sau coarne, deci, de ce ar avea nevoie de atâta cazeină? Laptele de om este mai bogat în albumine (similare cu proteinele din zer), decât în cazeină.
Vițelul, pe lângă laptele vacii, mănâncă și iarbă. Organele sale digestive sunt capabile să digere separat laptele de iarbă. Sistemul nostru digestiv este construit altfel. Când laptele de vacă pătrunde în stomac, sucurile acide digestive îl coagulează și îl transformă într-o materie asemănătoare cu brânza, aceasta conținând și alte bucăți de mâncare aflate în stomac. De aceea, laptele și lactatele animale sunt greu de digerat de către om.
În China, este un consum extrem de mic de lapte și de produse care conțin lapte, de ex. prăjituri, înghețată, etc., deoarece chinezii nu concep consumul de lapte de origine animală. În cazul în care o mamă nu are lapte pentru a-și alăpta bebelușul, nu se apelează la lapte praf, ci se caută o doică, care poate alăpta acel copil.

Dezavantajele laptelui și lactatelor

 • Laptele este cel mai iritant aliment pentru tractul gastrointestinal. Pe lângă incapacitatea de a digera cazeina, după vârsta de 4-5 ani, organismul nostru nu poate digera nici lactoza (zahărul, principalul carbohidrat din lapte). Incapacitatea de a descompune laptele are ca rezultat intensificarea producerii de mucus în organism și, implicit, dezvoltarea unor probleme inflamatorii, alergii și infecții.
 • Produc dezechilibre hormonale, deoarece conțin hormoni de creștere (vacile sunt injectate pentru a le crește producția de lapte)
 • Laptele din paharul tău este un amestec din laptele dat de mii de vaci
 • Calciul din lapte se asimilează de organismul uman în proporție de maxim 20%
 • Proteinele și fosforul aflate în cantitate mare în laptele de vacă, fac ca organismul să piardă mai mult calciu decat câștigă
 • Prin preparare termică, se distrug unele proteine și vitaminele importante
 • Laptele are mai puține proteine decât multe dintre legume
 • Conțin aflatoxină
 • Cauzează apariția bolilor cardiovasculare
 • Cauzează diabetul (Finlanda, țara cu cel mai mare consum de lapte din lume, are cel mai mare număr de diabetici)
 • Cauzează osteoporoza

Alternative

 • Urdă (este o brânză făcută din zer)
 • Lapte și brânză de iapă sau de măgăriță (cele mai asemănătoare cu laptele de om)
 • Lapte și brânză de capră (are mai puțină cazeină decât cel de vacă, dar de 2x mai mult decât cel de om)
 • Lapte de susan, migdale, alune, arahide, nuci, cocos, orez, ovăz, orz, etc. (vom publica rețete în curând)
 • Alimente bogate în calciu și vitamina D: varză, conopidă, broccoli, spanac, sardine, somon, migdale, semințe

Consumul de lactate:

 • Populația mondială: 75% din oameni au intoleranță la lactoză
 • Finlanda: 361 kg/an/cap de locuitor
 • Suedia: 355 kg/an/cap de locuitor
 • România: 266 kg/an/cap de locuitor (locul 10 în lume)
 • SUA: 253 kg/an/cap de locuitor
 • Japonia: 76 kg/an/cap de locuitor
 • China: 29 kg/an/cap de locuitor

Te înțeleg dacă nu vrei să crezi aceste lucruri. Este, într-adevăr greu de acceptat faptul că o viață întreagă ai fost indus în eroare. Dar, în ziua de azi posibilitățile de informare sunt nelimitate. Pentru a te convinge, poți întreba medici, poți căuta pe internet sau poți cumpăra cartea “Studiul China ” .

Dacă te-am convins, nu înseamnă că trebuie să elimini brusc laptele și lactatele din alimentația ta, dacă ai consumat aceste alimente toată viața. Cazeina provoacă dependență, pentru ca vițelul să vrea să bea iarăși lapte. Așadar, dacă vițelul poate să renunțe, cu siguranță poțși tu.

Mult succes și sănătate!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.