Adevărata miză a numirii Procurorului General! Din nou in actualitate Dosarul dosarelor...

Adevărata miză a numirii Procurorului General!
Din nou in actualitate Dosarul dosarelor din Justitie

0 370
Aceasta este realitatea, prim-procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu, Gheorghe Neagoe, a fost gasit in birou cu nu mai putin de 6.696 dosare… Fara indoiala este un record ce face onoare Regimului Basescu, dar care, nu ne indoim, va fi doborat in curand.
 
Peste 200.000 de dosare penale dosite
Este vorba despre preluarea a peste 200.000 dosare care au fost dosite pur si simplu in sertarele prim-procurorilor de la Parchetele din toata tara. Desi unele dintre dosare ar fi trebuit date in lucru inca din 2007, dupa cum sustin sursele noastre, ele nu au fost nici acum trecute in Registrul penal. Si cum in aceasta arhiva secreta pe care Inspectia Judiciara nu a putut sau nu a vrut sa o scoata la iveala se regasesc si nume grele ale vietii politice, Dezgroparea „mostenirii” lui Kovesi poate face ravagii.
 
Nu le-au dat drumul!
Prim-procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu, Gheorghe Neagoe, a fost gasit in birou cu nu mai putin de 6.696 dosare…
Pana acum, temuta Inspectie Judiciara a Parchetului General nu a sapat indeajuns pe la Parchetele de pe langa instantele de judecata de la nivelul judetelor. Singura exceptie a fost in cazul fostului prim-procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu, Gheorghe Neagoe, care, in urma presiunii mediatice pe cazul uciderii baschetbalistului american Hardy Chuancey, a fost gasit in birou cu nu mai putin de 6.696 dosare.
Insa aceasta „descoperire” nu a tras logicul semnal de alarma pentru a se declansa controale similare peste tot in tara. Din contra, desi existau informatii clare ca nu se dau drumul la dosare, scandalul arhivei secrete a fost imediat musamalizat. Ceea ce nu a facut decat sa intareasca zvonurile privind ipoteza ca aceasta joaca de-a pititul dosarelor nu a fost accidentala, ci un fenomen organizat. Intins pe o perioada de peste cinci ani si avand menirea sa ofere protectie in fata Justitiei pentru nume grele din lumea politica si nu numai.
 
Totul sau nimic!
Dupa cum sustin sursele, numarul total al dosarelor ascunse in sertare este aproximat la peste 200.000! Reprezentand aproape o treime din totalul spetelor instrumentate in aceasta perioada de catre Parchetul General!
Este vorba de lucrari care, desi fusesera primite cu propuneri de incepere a urmaririi penale din partea diverselor structuri, nu au fost nici astazi repartizate procurorilor din subordine. Si nu figureaza, drept urmare, nici in Registrul penal. Iar eventuala preluare a acestora de catre viitorul procuror general poate inclina intr-o clipa soarta razboiului pentru Justitia romaneasca pentru ca este vorba de dosare gata facute, ce pot fi foarte rapid trimise in judecata sau cel putin date publicitatii. Iar dupa cum sustin sursele noastre, unii fosti inalti demnitari ar avea si cateva zeci de dosare pe cap, despre care nu s-a suflat insa nici o vorba pana acum.
Performanta pentru care multi din magistratii sau sefii serviciilor secrete care au avut totusi cunostinta de aceasta protectoare arhiva secreta o felicita pe actuala principala candidata la sefia DNA… (Sursa: ENational.ro)
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.