ADDJB vine in sprijinul primariilor brasovene

ADDJB vine in sprijinul primariilor brasovene

0 180

In mai multe randuri, romanilor li s-a reprosat ca nu profita de facilitatile rezultate de pe urma aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Este vorba, in primul rand, de lipsa proiectelor de finantare care pot fi intocmite pentru a se primi fonduri europene.


Primarii localitatilor brasovene nu fac exceptie. Putini edili din judet au reusit pana acum sa realizeze astfel de proiecte. Luati la intrebari, primarii au dat vina pe lipsa cunostintelor in domeniu.


De aceea, Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov (ADDJB) s-a vazut nevoita sa ia masuri. Aceasta a hotarat sa intocmeasca o baza de date cu firmele de consultanta existente in Romania. Potrivit directorului executiv al ADDJB, Ionut Tata, deocamdata, pe site-ul agentiei, – www. addjb.ro – a fost postat un formular prin care companiile de consultanta din toata tara se pot inscrie in baza de date. Dupa ce se vor aduna cel putin 30 de firme, lista va fi publicata pe site, apoi va fi actualizata saptamanal.


?


In municipiul Brasov exista aproximativ 40 de companii de consultanta, din care doar jumatate au experienta in realizarea unor proiecte care sa obtina finantari din fondurile de pre-aderare. Tata a adaugat ca este posibil ca in luna iunie sa poata fi accesate primele fonduri prin Programul Operational Regional, administrat de Agentia Regionala 7 Centru, din care face parte si judetul Brasov.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.