Acuzaţii: transportul metropolitan susţinut prin ,,taxe de protecţie” aplicate primăriilor de Agenţie

Acuzaţii: transportul metropolitan susţinut prin ,,taxe de protecţie” aplicate primăriilor de Agenţie

1 211

Fostul șef al BCCO Brașov, Gabriel Florescu continuă seria dezvăluirilor pe pagina lui de Facebook, arată primii cei de la ,,stiri din braşov”.
De data aceasta, fostul comisar-șef analizează situația RATBV o firmă aflată pe pierdere din cauza jafului la care a fost supusă regia și care, pentru a-și asigura exisența colectează taxe de protecție de la primăriile din județ, sub forma transportului metropolitan. Altfel spus, primăriile din comunele brașovene, în loc să încaseze bani de pe urma concesionării acestei activități către operatori privați, plătește bani pentru a le asigura un trai îmbuibat clienților de partid.

O complicitate, între Primăria Brașov, primăriile locale, RATBV și Agenția Metropolitana Brasov, pe firul căreia au intrat procurorii DIICOT Brașov săptămâna trecută. Vedeţi articolul ,,Desant DIICOT la RATBV!” http://infobrasov.net/desant-diicot-la-ratbv/. Iată ce spune dl. Florescu:


De la lume adunate şi inapoi la lume date…am să încep postarea mea, cu felicitari pentru structura DIICOT, care s-a sesizat de neregulile ce au loc la RAT Braşov, o structură cu profesionişti, care işi vor face datoria aşa cum scrie în codul penal şi codul de procedură penală. În cele ce urmeaza voi vorbi de aşa zisă „zonă metropolitană Braşov”. Cum a reuşit primarul Scripcaru să prelungească linia RAT în mai multe localităţi limitrofe Braşovului? La prima vedere, cetăţenii acelor localitati sunt mulţumiţi că au asemenea mijloace de transport. Dar să analizam, în realitate cum stă situaţia. Primariile acelor localitati, plătesc pentru serviciile RAT Brasov, către aşa zisă „zona Metropolitana Brasov”. În realitate, acei primari care au acceptat (fără licitaţie) să se efectueze transportul de persoane cu RAT, plătesc bani. Aşa cum scria pe contul unui consilier local din Prejmer : „Azi vom aduce în discuție situația transportului de persoane de la Brașov-Prejmer și viceversa, transport care a fost impus de către culorea politică de la Brașov. Fiind în cunoștința de cauză va voi relata și dumneavoastră ceea ce se dorește în materie de transport persoane.
RAT Brașov, în urma unui „studiu” a stabilit un cost unitar / km pornind de la 6,95 lei pentru transportul în zona metropolitană, deci inclusiv pentru comuna noastră, Prejmer. Totuși au considerat ca este un cost „prea mic”( ei neavând concurență, deoarece nu au mai fost întrebați și alți operatori de transport pentru asigurarea acestei rute, în aceleași condiții bineanțeles, adică, cu subvenție de la primărie!!!) și diferența dintre prețul real și cel efectiv va fi plătit de primărie(oare cine a stabilit acest preț???). PS- … și dacă nu stiați vă aduc la cunoștiință ca noi Comuna Prejmer, prin domul primar ales, cotizăm in fiecare an la Agenția Metropolitana Brasov și alte agenții …. in jur de 3.000.000 lei, doar ca și cotizatie!!… pentru ce???.. a da, ca sa își pună domnul primar apropiații pe funcții de directori … iar aceștia la rândul lor, apropiații …..la nesfârșit !!!”. Deci, in concluzie, cand esti primar si controlezi consilierii locali, totul este posibil.

Întrebarea este, dacă acele primarii ar fi organizat licitaţii aşa cum prevede Legea 98/2016 (republicată), ar fi încasat nişte bani de la prestatorii de servicii care ar fi câştigat licitatiile şi nu ar fi plătit bani pentru RAT Braşov, aşa cum se întamplă in momentul de faţă?! Deci, putem discuta despre prejudicierea bugetelor de stat al acelor U.A.T.-uri, totul doar cu scopul vădit de a acoperi pierderile cauzate RAT, cu salarii şi îndemnizaţii către Consiliul de Administratie, achizitii făcute pe cunoştinte etc. De ce credeţi că au fost schimbaţi foarte des directorii RAT ?! Simplu, pentru a nu avea cunostinţă de totalitatea neregulilor săvarşite în această instituţie, ci doar în mod secvenţial. Toate acestea, cu complicitatea sindicatului, care în loc să apere interesele salariaţilor, au acceptat să fie majorate îndemnizaţiile celor din C.A., să fie angajaţi oameni numai pe afinităţi, iar aparatul birocratic să crească exponenţial, în detrimentul eficientei economice a Regiei. Dacă vor fi analizate achiziţiile publice făcute la aceasta Regie, vor rezulta multe aspecte ce merita cercetate.
Sigur că este doar o coincidenţă faptul ca autobuze turcesti care nu îndeplineau condiţiile stabilite pentru achizitie, au fost modificate intervenindu-se în softul acestora, să se apropie cat de cât la condiţiile ce trebuiau indeplinite. Toate acestea cu ce consecinţe ? Cresterea consumului de motorina şi alte astfel de aspecte ce au dus la majorarea cheltuielilor Regiei şi micşorarea performanţelor autobuzelor. Şi nu este o întâmplare faptul că aceleaşi autobuze au fost achiziţionate si de dna Firea precum şi de primarul Constanţei, v-aţi dat seama, că nu aveau nici o legatura cu primarul nostru, care nu este aşa, nu are nici o legatura cu RAT Brasov, doar are conducere proprie, directori, reprezentanti AGA, reprezentanti C.A. etc”
, a scris Gabriel Florescu pe pagina lui de Facebook.

Ca o mică completare: de exemplu o staţie de RATBv costă aproape 3.000 de lei. ,,Staţia” constă din patru beţe metalice înfipte în pământ şi un acoperis făcut probabil din peturi reciclate. Vedeţi imaginile lămuritoare în articolul ,,Stațiile de RATBv de la Bod – artă p(r)ost modernă sau investiție subtil(izat)ă?” http://infobrasov.net/statiile-de-ratbv-de-la-bod-arta-prost-moderna-sau-investitie-subtilizata/.
Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Also DSPul?stie aceasta institutie ca personalul de la zoo nu are Nici macar un vaccin facut dar admininstratoru politic toaca bani orasului pe camere de supraveghere din 5in 5m?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.