Acuzație gravă: Statul paralel manipulează audiențele TV în beneficiul președintelui

Acuzație gravă: Statul paralel manipulează audiențele TV în beneficiul președintelui

0 108

O acuzație extrem de gravă este lansată azi în spațiul public de către realizatorul Dragoș Pătraru, care afirmă, într-o postare pe Facebook, că audiențele unor posturi TV scad misterios timp de cîteva zile după fiecare emisiune în care este criticat președintele Klaus Iohannis.
Ceea ce înseamnă, practic, că datele despre audiențe pot fi manipulate de personaje oculte, cu interese în protejarea unor figuri politice. Pătraru denunță, totodată, presiuni directe făcute prin intermediul unor telefoane date ”din niște zone”.
De vreo șapte ani, c-am fost la TVR, la Digi sau acum, de aproape 4 ani, la Prima, când taxăm mai dur derapajele tov. Iohannis Klaus la emisiunea Starea Nației și duc eu mâna prea des la umăr ca să înlătur scamele, nu știu cum se face, dar vin așa, niște telefoane, din niște zone.
Nu, nu cum suna Rareș Bogdan ziariști și șefi de televiziuni ca să-l dea la telefon pe Oprea interesul național în izmene, dar oameni care ne vor binele și care știu niște oameni care la rândul lor au auzit niște oameni vorbind despre noi, că e mai bine să fim atenți decât să nu fim atenți.
Apoi, ca la un semn, ni se dizolvă, așea, audiența, se face de vreo cinci-șase ori mai mică pentru câteva zile (aseară a fost de șase ori mai mică decât joi), cât să pricepem că nu e frumos ce facem.
Apoi se face frumos, se ninge, se astea, audiența revine la nivelul care ne permite să ducem și noi bani acasă la final de lună și viața merge mai departe. Sigur, poate să fie o coincidență, doar că, a naibii, se tot repetă” scrie realizatorul.
De menționat că un scandal similar s-a produs acum cîțiva ani în Republica Moldova, cînd un ONG specializat în activitatea de supraveghere şi monitorizare a audiovizualului autohton a dezvăluit modul în care audienţa TV era manipulată, măsurători efectuate demonstrînd neveridicitatea datelor de audienţă publicate oficial.
În scandal era vehiculat inclusiv numele oligarhului Vlad Plahotniuc, la acea vreme prim-vicepreședinte al Parlamentului de la Chișinău, dar și jucător important pe piața media. (B.T.I.)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.