Acum știm de la Cristoiu; lui Băsescu Binomul SRI-DNA îi intercepta „oamenii”…...

Acum știm de la Cristoiu; lui Băsescu Binomul SRI-DNA îi intercepta „oamenii”… Așa i se întîmplă și lui Klaus Iohannis?!

0 495
Necazul care s-a abătut asupra lui Dan Andronic, ca să zic și eu în chip sadovenian, le-a dat unor colegi de breaslă prilejul de a confirma încă o dată că nu sunt altceva decît lichele.Și cînd spun asta nu mă refer la spumele anticorupție scoase de jurnaliști eminamente corupți (e mai mult decît interesant că în cazul Dan Andronic s-au auzit doar răcnetele celor faimoși în lumea presei pentru banii luați cu sacoșa de la politicieni și oameni de afaceri), ci la încercările unora de a dovedi că directorul Evenimentul zilei nu e jurnalist.Spre deosebire de ei, desigur, care sunt!

Dragii moșului!
Stați liniștiți! Dan Andronic e un excelent gazetar, un produs de excepție al Scolii Evenimentul zilei de pe vremuri.La un moment dat, Dan Andronic s-a lăsat de meseria de gazetar și s-a apucat de cea de consultant politic.  ÎI fusesem la Evenimentul zilei un fel de mentor, cum fusesem pentru toți tinerii cărora le dibuisem talentul, și prin urmare, mi-am permis să-i spun la vremea respectivă că nu-l înțeleg în rătăcirea sa de la drumul drept al gazetăriei.truica - paul - andronic
Sincer să fiu, m-a surprins asta. Și nu numai pentru că a conduce un ziar presupune un talent aparte, diferit de cel de jurnalist propriu zis, dar și pentru că e destul de greu să fii și patron și bun director.Urmărind evoluția Evenimentului zilei din 2011 și pînă acum, m-am convins că Dan Andronic a preluat Evenimentul zilei nu pentru a avea o afacere sau un ifos, ci pentru că a văzut în prestația de director îndeplinirea unui vis, a visului pe care-l are orice profesionist.(…)

Din Comunicatul DNA, din Referatul procurorilor rezultă că un Grup infracțional organizat, condus de Remus Truică, a acționat pentru a obține retrocedarea unui teren în zona Snagov prin cumpărarea drepturilor litigioase de la Paul Lambrino, care n-avea drepturi legale asupra terenului respectiv.

Potrivit schemei clasice în materie de retrocedări ilegale, prin intervenții în care Grupul Infracțional Organizat și-a folosit influența, Autoritățile au luat pămîntul de la stat și l-au dat Grupului condus de Remus Truică.Ce a făcut Remus Truică, documentele DNA ne spun cu lux de amănunte.Dar ce a făcut Dan Andronic în cadrul Grupului pentru a influența Autoritățile să retrocedeze în chip ilegal terenul nu ni se spune.

Despre implicarea lui Dan Andronic
Referatul procurorilor scrie doar atît:„Acest inculpat (Dan Andronic n. n.) i-a fost prezentat lui Paul Lambrino în anul 2007 ca o persoană influentă în lumea media, dar şi în lumea politică, fiind consultant responsabil de campania electorală a primului ministru. A fost folosit în cadrul grupului pentru a-i da lui Paul Lambrino convingerea că reuşita demersului se va datora şi presiunii media exercitată prin intermediul publicaţiilor coordonate de acesta“ Si?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.