Acum pagube mai mari decat la inundatiile din 1970

Acum pagube mai mari decat la inundatiile din 1970

0 230

Ultimele declaratii ale premierului Emil Boc lanseaza ipoteza ca actualele inundatii au provocat pagube mult mai mari decat cele din 1970. Este posibil sa fie adevarat. Atunci interventia impotriva calamitatilor a fost extrem de rapida, eficienta si cu o foate buna coordonare, aspect ce a redus atat pierderile de vieti cat si pagubele.
„Nivelul pagubelor si al prejudiciului provocat de inundatii e mult mai mare decat in 1970, iar din nefericire, apele sunt inca acolo. Aici (in Tulcea, n. red.) apele sunt inca acolo, nu s-au retras, ca in Moldova, si nu putem incepe reconstructia. Felicit autoritatile locale pentru ca au reusit sa evite pierderea de vieti omenesti, e dovada ca ati stiut sa va mobilizati cum trebuie”, a declarat, duminica, premierul Emil Boc, la finalul sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta din Tulcea.
„… am decis sa ii sprijinim cu materiale de constructii pentru reconstructia caselor care au fost distruse. Vom pune la dispozitie locuinte modulare, pentru ca oamenii sa aiba un acoperis deasupra capului, pana la reconstructia caselor”, a adaugat primul ministru.
El a mai anuntat ca „la nivel guvernamental, avem data de 15 iulie ca data pentru inventarul preliminar al pagubelor de la inundatii, pentru a accesa Fondul de Solidaritate al UE. Daca apar si ulterior pagube, ele pot fi adaugate la inventar. Putem obtine maximum 75 de milioane de euro de la UE din Fondul de Solidaritate”.
Premierul a avertizat ca trebuie acordata mare atentie pentru a se evita bolile care ar putea izbucni in urma inundatiilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.