ACUM AFLAM; GABY OPREA S-A TINUT CU GABRIELA…

ACUM AFLAM; GABY OPREA S-A TINUT CU GABRIELA…

0 678
Ministrul de Interne Gabriel Oprea se fereste ca de… Ebola sa apara in transmisii televizate in direct. Nu le are omu’ p-astea cu vobele, iar pe langa el, Vanghele se poate socoti un adevarat Cicero de Ferentari !! Dar nu este vina noastra ca dl. Oprea s-a facut om politic si din bodiguardul lui Miron Cosma si vicepresedinte la Jiul Petrosani a ajuns – te miri cum !-, ditamai generalul cu patru stele si conducator de doctorate in stiinte militare si politice. O Doamne!!.
Acum are un rictus aproape permanent de om suparat  a declarat luni seară într-o emisiune la Realitatea TV că îi ”stă bine la videoconferințe”, spunând că rolul său este pe teren, la MAI, și nu la emisiunile televizate.Tocmai de aceea liderul OPREA de la UNPR a fost întrebat de ce apare atât de rar în emisiuni televizate.
Cititi cum vorbeste de bolovanos, si v-ati lamurit:
România este o țară sigură, contează mult securitatea națională, iar MAI are un rol important. La asta mă pricep, cum să vă spun… Acum 15 ani eram încă militar, îmi spunea un coleg, între timp, cred că am devenit mai diplomat, m-am șmecherit puțin, în sensul bun al cuvântului, cred că rolul meu e în practică, cred că îmi stă bine la videoconferințe, în situații de criză, acolo la MAI, pe teren. Cred că este rolul meu acolo.
Nu mă simt în viața de zi cu zi. Rolul meu este cum se spune, în teren, sunt un om, care cred eu, în domeniul siguranței și apărării naționale, unde peste 80% dintre omenii care mă cunosc și mă înțeleg și mă sprijină. Cred că acolo este locul meu. Mai puțin între dumneavoastră, jurnaliștii. Și cred că românii au nevoie de securitate și seriozitate și apreciază asta”, a spus Oprea.
În aceeași emisiune, morfolind vorbele, Gabriel Oprea a ținut din nou să puncteze că îl susține și pe Victor Ponta, și pe Klaus Iohannis. Ascultati-l:
Aici vorbim de România și interesul național, în care eu cred cu adevărat. Victor Ponta este omul cu care eu sunt în Guvern. Victor Ponta e partenereul meu de coaliție, v-am spus părerea mea. Referitor la Klaus Iohannis, știți cum e în politică, depinde de cum începi. Câteodată începi cu stângul, câteodată începi cu dreptul. Cu Klaus Iohannis cred că mi-a reușit. Cu președintele Iohannis cred că a fost cu dreptul. Eu am făcut sport în Sibiu, școala de ofiteri în Sibiu, mi-am luat nevasta din Sibiu, deci m-am ținut de cuvânt. Îl cunosc  pe Klaus Iohannis. E un om serios, ne-am respectat. Am fost prefectul Bucureștiului. Îl cunosc de mult timp, e un om serios.  Chiar cred că interesul național al UNPR se potrivește foarte bine cu Klaus Iohannis. În probleme de securitate națională, îl sprijinim complet pe Klaus Iohannis. Avem nevoie să-l sprijinim pe președintele Romaniei, în situații de criză”, a spus acesta.(Dar cand nu e criza?, intrebam noi…)
 
Post scriptum
Într-o Românie devenită, după 20 de ani de tranziţie o ţară de mîna a doua, un căpitan de intendenţă, Gabriel Oprea, a ajuns general cu patru stele, ocupând momentan funcţia de ministru al apărării naţionale. În conferinţa de presă, organizată la sediul M.Ap.N., în ziua de 13 septembrie 2010, acesta se adresează camarazilor aflaţi în rezervă şi retragere, încercând să-i convingă “că nu şi-a schimbat niciodată sistemul de valori, bazat pe onoare, demnitate, respectarea cuvîntului dat”.
Ba da, si l-a schimbat, in functie de …grad:
Vreau să-l atenţionez pe fostul căpitan de intendenţă, care ne vorbeşte despre onoare şi demnitate, că el nu este camaradul nostru. Noi ne-am obţinut gradele legal, instruind mii de militari, participând la trageri şi aplicaţii, reprezentând cu cinste armata română în misiuni internaţionale. Domnul căpitan de intendenţă nu îşi prezintă în nici o biografie cum a obţinut, în rezervă fiind, gradele de maior, locotenent-colonel şi colonel.inclusiv titlul de doctor in stiinte juridice,pana la 30 de ani!! 
Mai mult, într-un interviu acordat Evenimentului Zilei, referindu-se la acuzaţiile că avansarea la gradul de general de brigadă s-a făcut la propunerea lui Adrian Năstase, fără a mai trece prin Colegiul M.Ap.N. şi fără a se respecta vechimea în gradul de colonel, acesta dă două explicaţii stupefiante: “Dacă te baţi, sunt şi excepţii!” şi “Am căutat să am cât de cât acoperire!
Şi astfel capitanul de intendenţă a devenit, culmea, general de justiţie pana la 30 de ani!
În timp ce preşedintele Basescu pretindea ca avansarea la gradul de general să se facă numai pentru ofiţerii care au comandat unităţi în teatre de operaţii, ministrul apărării naţionale s-a distins în teatru de operaţii electorale din judeţul Ilfov, unde a condus mafia personală a lui Adrian Năstase.
Ne mai vorbeşte fostul capitan de intendenţă despre respectarea tradiţiilor militare, gândindu-se probabil la fermecatoarea blonda pe care a numit-o la conducerea Oficiului Naţional Cultul Eroilor, de se răsucea în mormînt Regina Maria, patroana spirituală a acestui aşezamînt românesc de tradiţie.
Sau poate se gîndea la Muzeul Aviaţiei al cărui spaţiu a fost redus la jumătate, în ciuda protestelor unor organizaţii neguvernamentale…
Proiectul dezmembrării muzeului a fost elaborat, de dl.Oprea, ministrul apărării, de primarul sectorului 2, Nicolae Onţanu (mi-a fost ruşine să-l prezint ca general !) şi de catre blonda  absolventa a Colegiului Naţional de Apărare Elena Udrea, recomandata apoi personal… de catre  Oprea mai departe, la Presedentie, a fi un cadru tanar si de nadejde al vietii pulitice. Semnificativ, nu !? Col.(r).Remus Macovei

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.