Activitate intensa la Predeal

Activitate intensa la Predeal

0 164

Administratia locala din Predeal a inceput pregatirile pentru sezonul de iarna, astfel incat statiunea sa poata primi in conditii cat mai bune si la primii fulgi de zapada turistii dornici de un sejur la munte.
Primarul Ionel Goidescu a aratat, intr-o conferinþã de presa, ca incasarile din acest an din turism au scazut cu 20% fata de aceeasi perioada din 2008, dar ca spera ca sezonul de iarna sa aduca o relansare.
Printre proiectele pe care le are in vedere Primaria Predeal pentru dezvoltarea turismului se numara reabilitarea drumului care leaga partiile de schi de zona Cioplea. Investitia necesita fonduri in valoare de aproape doua milioane de lei, dintre care 1,5 milioane vor fi alocate de Ministerul Dezvoltarii.
„Drumul va fi gata pana la deschiderea sezonului de schi si va pune in valoarea intreaga zona. Vom reabilita infrastructura, vom monta podete de colectare si dirijare a apelor, avem lucrari de protectie a versantilor, asfaltare si trotuare”, a mentionat Goidescu.

Tot la Predeal, Academia de Studii Economice din Bucuresti intenþioneaza sa realizeze un centru de studii si conferinte. Proiectul va fi pus in aplicare in colaborare cu administratia locala, investitiile fiind de 11 milioane lei.
Pentru construirea acestui centru, care se afla deja in prima fazã de contructie, Primaria Predeal a alocat gratuit un teren in apropierea liceului din localitate, in apropierea soselei.In acest centru se vor desfasura atat programele de invatamant la distanta ale ASE, respectiv studii de master sau doctorat, precum si seminarii si alte evenimente.
Constructia va fi data in folosinta in cursul anului viitor.

Primarul din Predeal a mai aratat ca, in paralel cu cele de mai sus, va desfasura si un proiect de modernizare si extindere a domeniului schiabil, finantat cu sprijinul Ministerului Turismului, in vederea gazduirii FOTE 2013:
„Este vorba de un plan de investitii de 14 milioane de lei, din care ministerul va acoperi 13,5 milioane de lei, care implica modernizarea partiei Sub Teleferic si amenajarea partiei de biatlon de pe Valea Rasnoavei. Se vor corecta torentii, se va mari capacitatea amenajarilor existente si se vor monta instalatii de zapada artificiala. De asemenea, vom pune accent pe sistemele de siguranta si de balizare a partiilor”.

Iar pentru ca turistii sa se bucure de activitati de agrement, administratia locala va incheia un contract cu un sponsor important care va organiza sase evenimente in statiune pe durata sezonului de schi si va gestiona programul de pe patinoarul din localitate.

Si uite ca turismul incepe sa-si revina la normal si in judetul nostru, ba chiar cu plusuri fata de trecut, ceea ce este benefic pentru toata lumea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.