Activele Rulmentul se dau in plata

Activele Rulmentul se dau in plata

0 76

Lichidatorii Rulmentul SA vor finaliza in doua luni procedura de dare in plata a unor active ale societatii. Saptamana trecuta, specialistii RVA Insolvency Specialists, firma care formeaza consortiul de lichidatori in cazul fostei fabrici de rulmenti, aflata acum in faliment, au inaintat saptamana trecuta Tribunalului Brasov raportul procedurii de insolventa. Documentul a stabilit si sumele care urmeaza sa fie distribuite creditorilor, in bani sau prin darea in plata a unor active, in contul creantelor bugetare. Unii dintre ei vor fi despagubiti in totalitate in lichiditati, in timp ce datoriile catre alte institutii, cum este si Directia de Impozite si Taxe Locale Brasov, vor fi stinse si prin darea in plata a unor active.
Bunurile care vor fi date in plata vor intra in administrarea Primariei Brasov, care intentioneaza sa dezvolte aici, impreuna cu Universitatea Transilvania Brasov si cu Camera de Comert si Industrie Brasov, un parc tehnico-stiintific.
Lichidatorii au ratat douazeci de tentative de vanzare ale uzinei Rulmentul; cea mai buna oferta pe care au primit-o a fost de 12 milioane de euro, in conditiile in care patrimoniul societatii a fost evaluat la 30 de milioane de euro. Conservarea patrimoniului este si ea o gaura neagra: costurile se ridica la 100.000 de euro pe luna, ceea ce face ca suma totala cheltuiata din octombrie 2007 pana acum sa fie de 3,5 milioane de euro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.