Actiuni pentru suspendarea Robertei Anastase

Actiuni pentru suspendarea Robertei Anastase

0 75

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, marti, ca sesizarile grupurilor parlamentare PNL si PSD impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, in care reclamau faptul ca aceasta ar fi incalcat Regulamentul Camerei, sa fie trimise Comisiei juridice pentru un punct de vedere, relateaza Mediafax.
Secretarul Camerei Dumitru Pardau a facut aceasta precizare, aratand ca Roberta Anastase va avea joi dimineata, o discutie pe aceasta tema cu liderii grupurilor parlamentare.
El a aratat ca PNL sesizeaza faptul ca presedintele Camerei, care a condus sedinta din 7 septembrie, a incalcat Regulamentul prin faptul ca a supus la vot decizia ca deputatul independent Eugen Nicolicea sa faca parte din comisia de regulament, iar PSD solicita reluarea votului in acest caz.

Antonescu: Cred ca suspendarea lui Anastase e corecta si justificata
Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marti, ca sustine demersul grupului parlamentar al PNL privind suspendarea presedintelui Camerei Roberta Anastase precizand ca, in opinia sa, solicitarea este corecta si justificata de cele intamplate la Camera Deputatilor.
„E o decizie a grupului parlamentar, e o decizie pe care o sustin, dar nu sunt deputat, nu stiu in ce masura s-au facut demersurile. Cred ca e o masura corecta si justificata de cele intamplate la Camera, si saptamana trecuta, si cu alte ocazii”, a afirmat liderul PNL.
Liderul deputatilor PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat, in urma cu o saptamana, ca liberalii vor sesiza Comisia juridica a Camerei pentru suspendarea din functie a Robertei Anastase, pentru doua saptamani, ca urmare a abuzurilor si incalcarii repetate a Regulamentului de functionare a Camerei.
„Demersul nostru este centrat impotriva presedintelui de sedinta a plenului care nu a aplicat prevederile Regulamentului, ajungandu-se in acest fel la incalcarea grava a Regulamentului Camerei Deputatilor, prin dorinta unui singur om”, se arata in sesizarea PNL.
PNL solicita trimiterea sesizarii la Comisia juridica pentru un punct de vedere care sa fie elaborat in 7 zile.
PSD solicita, in sesizarea sa, reluarea procedurii de vot la proiectul de hotarare potrivit caruia Eugen Nicolicea va face parte din Comisia de regulament si contesta modul in care presedintele Camerei Deputatilor a supus la vot si a declarat adoptat acest proiect de hotarare. „In consecinta, solicitam Biroului Permanent reluarea procedurii de vot desfasurat in mod abuziv si neregulamentar si ne rezervam dreptul de a sesiza organele de urmarire penala pentru abuzul savarsit de presedintele Camerei Deputatilor”, se arata in sesizarea semnata de liderul grupului PSD+PC, Mircea Dusa.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.