Actiune tardiva a drumarilor brasoveni

Actiune tardiva a drumarilor brasoveni

0 58

Iari dimineata,dupa incalzirea brusca a vremii, poleiul a pus stapanire pe carosabilul brasovean. Au urmat scene de patinaj mai mult decat artistic a multor autovehicole, in special pe la intersectii si sensuri giratorii, cu tamponarile de rigoare, in generat usoare ca un biet pupic nevinovat. Intr-un tarziu s-au trezit si drumarii si au imprastiat material antiderapant, dar asta abia dupa topirea poleiului.
Asa ca poleiul a fost stapanul drumurilor din Brasov ieri dimineata, si asta nu numai in oras, ci sip e soselele din judet. Astfel, soferii nu putut circula cu mai mult de 20-30 de kilometri pe ora, asta in cazuri fericite, iar in intersectii tamponarile au fost inevitabile. In aceste conditii s-a ajuns chiar la inchiderea unui drum judetean, e drept, doar pentru jumatate de or.
Dupa care s-a incalzit si mai tare, poleiul s-a topit si au aparut drumarii sa imprastie nisip si alte materiale antiderapante.
Totul a inceput cam pe la ora 7 dimineata, cand in Braºov s-a pornit o ploaie ca de vara. Din cauza frigului, poleiul s-a format instantaneu. In doar jumatate de ora, la Politia Rutiera s-au inregistrat cinci tamponari. Soferii spuneau ca pe sosele nu s-a dat cu nisip decat dupa ce s-au ciocnit cateva masini. Politistii de la tamponari au avut mai mult de lucru decat de obicei, in cateva zile normale.

Desi soferii sunt nemulþumiti ca pe strazi nu era material antiderapant, autoritatile nu se simt cu nimic vinovate. Purtatorul de cuvant al Primariei spune ca s-a dat cu nisip.
„Din pacate, cand masinile erau retrase, de la ora 7 a plouat si de aceea a fost polei” explica el plin de intelepciune stiintifica.
Oare nu exista comandament de iarna, celula de alarma sau telefoane? Si in Evul Mediu s-ar fi alarmat lumea si cei in cauza prin clopote, daramite in secolul XXI, cu tehnica moderna a sa! Dar cui ce-i pasa cand scaunul e caldut, leafa merge din banii contribuabililor si trebuie sarbatorita in primul rand Victoria portocalie de la Cotroceni si Victoria, via Parlament

Tinand cont ca si in zilele urmatoare se anunta polei, politistii recomanda soferilor sa conduca foarte prudent si, daca nu este necesar, san u se deplaseze cu masinile pana nu se topeste poleiul, la primele ore ale diminetii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.