Acțiune penală împotriva unei persoane, pentru tentativă de lipsire de liberate, loviri...

Acțiune penală împotriva unei persoane, pentru tentativă de lipsire de liberate, loviri sau alte violențe

0 50

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov face publice astăzi, 5 decembrie 2022, următoarele informații:
La data de 4 decembrie 2022 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față o persoană cu privire la săvârșirea următoarelor infracțiuni:

 1. Tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută de art. 32 Cod Penal raportat la art. 205 alin. (1) Cod Penal.
 2. Tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută de art. 32 Cod Penal raportat la art. 205 alin. (1) Cod Penal
 3. Loviri sau alte violențe, prevăzută de art. 193 alin. (2) Cod Penal
  Situația de fapt cu privire la care se desfășoară investigații este următoarea:
  În noaptea de 1 spre 2 decembrie 2022, la intervale scurte de timp, o persoană de sex masculin a încercat să priveze de libertate două persoane de sex feminin în zona străzilor Pârâului și Muncii din municipiul Brașov prin utilizarea forței fizice, respectiv prin punerea mâinii în zona gurii, tragerea de păr și imobilizarea ambelor brațe. Ambele victime au reușit să scape, iar una dintre acestea a suferit leziuni traumatice care au necesitat un număr de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
  Inculpatul au fost reținut la data de 4 decembrie 2022, fiind propus în aceeași zi pentru arestare preventivă. Prin încheierea din data de 04.12.2022 a Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.
  Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, cu sprijinul Poliției Transporturi Feroviare Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.
  De precizat că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe. Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.