Acțiune de protest la Castelul Bran,pentru salvarea patrimoniului național

Acțiune de protest la Castelul Bran,pentru salvarea patrimoniului național

0 140

O acțiune de protest pentru salvarea patrimoniului național, aflat în Secția Etnografică în aer liber a Muzeului Național Bran, care se afla in prezent in procedura de evacuare, are loc miercuri, între orele 11:00 si 15:00, potrivit unui comunicat de presă.
Acțiunea este organizată de Sindicatul Patrimoniul Național Cultural Bran, în fața Secției Etnografice în aer liber a Muzeului Național Bran.

Sectia Etnografica in aer liber cuprinde 18 monumente de arhitectură populară tradițională cu caracter unic, înscrise în lista monumentelor istorice la categoria A și clasate ca aparținând patrimoniului cultural național.

Aceste monumente istorice sunt, în prezent, în pericol, din cauza neclarității situației legale a terenului pe care se află amplasate și a modului de soluționare a dosarelor pe rolul instanțelor de judecată, care au generat situația actuală.

In consecință, dreptul de proprietate al statului roman, precum și dreptul de administrare al Muzeului Național Bran asupra terenului, au fost radiate din cartea funciară”, se arata in comunicat.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.