Acțiune de plantat puieți la Prejmer

Acțiune de plantat puieți la Prejmer

0 46

Conducerea Consiliului Judeţean Braşov organizează sâmbătă, începând cu ora 10:00, în comuna Prejmer (zona pistei de biciclete de la Parcul Industrial Prejmer), o acţiune de plantare puieţi în cadrul proiectului „Judeţul Braşov, Inima Verde a României”.  Consiliul Judeţean Braşov este partener al proiectului „Judeţul Braşov, Inima Verde a României”.

Primul pas în cadrul acestui proiect este realizarea unei perdele forestiere în comuna Prejmer. Acţiunea de plantare va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, începând cu ora 10:00.

În urma adresei transmise de către Instituția Prefectului Județului Brașov, referitoare la identificarea unor terenuri sau zone pentru plantare puieți pe bază de voluntariat, autoritatea publică locală a Comunei Prejmer a răspuns pozitiv și în acest sens a identificat ca zonă propice plantărilor de puieți, o porțiune de 4 km limitrofă acostamentului Drumului Național 10, km 139+505 – 145+155 și zona învecinată pistei de biciclete ce leagă comuna de Parcul Industrial Prejmer.

Pentru realizarea unei perdele forestiere eficiente se vor folosi ca specie principală arbori din specia Stejar Roșu American, intercalați cu arbori de Gorun, Scoruș, Frasin și Paltin de Munte, care au fost furnizați de Regia Națională a Pădurilor Romsilva și de către Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt.

Total puieți: 5500 bucăți

Astfel de campanii ecologice sunt un bun exemplu pentru comunitățile locale și pot atrage, pe lângă voluntarii asociaților partenere, participarea membrilor comunității.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.