Acorduri de colaborare si cooperare intre romani si italieni

Acorduri de colaborare si cooperare intre romani si italieni

0 102

Se pare ca aceasta «criza italiana » a determinat, paradoxal, si un lucru «bun» (pastram ghilimelele de rigoare): intensificarea relatiilor politice dintre autoritatile romane si cele italiene.
Relatiile de stransa cooperare si colaborare intre oficialitatile romane si cele italiene continua. De data aceasta, a venit randul secretarului de stat, Mihai Gheorghiu, sa le faca o vizita italienilor, pentru a le demonstra acestora ca au cele mai bune intentii pentru rezolvarea «crizei» iscate in urma cu doar cateva spatamani.
Acesta se afla inca pe teritoriul italian, printre persoanele cu care s-a intalnit numarandu-se si viceministrul afacerilor externe al Republicii Italiene, Franco Danieli. Cei doi au hotarat constituirea si coordonarea unui grup comun de lucru privind comunitatile romanesti din Italia si cele italiene din Romania.
Printre persoanele inalte din conducerea Italiei cu care secretarul de stat roman a mai avut intrevderi, enumeram : subsecretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, domnul Francesco Bonato, autoritatile locale italiene (la nivelul prefectilor si primarilor din Torino si Milano).
Asa cum se arata in stirea postata pe site-ul guvernului, «planul de masuri cu privire la gestionarea situatiei create in urma aplicarii de catre Italia a decretelor de expulzare a cetatenilor straini, aprobat de catre Guvernul Romaniei, are ca obiectiv principal stabilirea unui dialog si a unor parteneriate cu autoritatile centrale si locale italiene pentru integrarea cetatenilor romani aflati in aceasta tara.»

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.