Acordul nuclear stabilit de Vladimir Putin si Viktor Orban, blocat de Comisia...

Acordul nuclear stabilit de Vladimir Putin si Viktor Orban, blocat de Comisia Europeana !!

0 841
Comisia Europeana a blocat acordul semnat in ianuarie intre Budapesta si Moscova privind extinderea complexului Paks, singura centrala nucleara ungara, care furnizeaza 40% din energia electrica consumata in aceasta tara a UE.
Numarati stelele de pe steagul albastru:sunt numai 12!!
Ungaria este printre ele?… Ei bine, nu e… !
 
Acordul nuclear stabilit de Vladimir Putin si Viktor Orban, blocat de Comisia Europeana
 
Potrivit cotidianului britanic Financial Times, care citeaza „trei surse apropiate discutiilor”, Comisia Europeana a urmat avizul Comunitatii Europene a Energiei Atomice (Euratom), care „a refuzat sa aprobe planurile Ungariei de a importa exclusiv din Rusia energie nucleara”. Aceasta decizie ar fi fost luata saptamana trecuta la o reuniune la Bruxelles a comisarilor europeni, potrivit acestor surse, si rezultatul ar fi blocarea intregului proiect de extindere Paks II. Potrivit acordului semnat in ianuarie, Rusia trebuie sa imprumute Ungariei pana la 10 miliarde de euro, finantand astfel aproximativ 80% din costul extinderii Paks.
Acest santier, in valoare de 12,5 miliarde de euro, prevede constructia din 2018 a doua reactoare de 1.200 MW fiecare, cu primul asteptat sa intre in serviciu in 2023.
Acordul controversat intre Ungaria si Rusia, de 10 miliarde de euro; Acordul nuclear dintre Rusia si Ungaria, secretizat pentru 30 de ani Cum a trantit Viktor Orban usa-n nas Europei de dragul lui Putin:La inceputul lunii martie, parlamentul ungar a ridicat de la 15 la 30 de ani durata in care acest acord nuclear controversat va trebui sa ramana secret, starnind furia Opozitiei care denunta conditiile de atribuire a proiectului operatorului public rus Rosatom – fara demararea unei licitatii – si modalitatile de finantare.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.