Acordul cu FMI va arunca leul la 4,45 lei/euro !!

Acordul cu FMI va arunca leul la 4,45 lei/euro !!

0 176

Moneda nationala se va deprecia, probabil, fata de euro dupa ce Romania va incheia un acord cu Fondul Monetar International (FMI), potrivit Bloomberg care citeaza Bank of America Securities-Merrill Lynch. Astfel, analistii institutiei estimeaza ca leul se va deprecia in acest an pana la 4,45 lei pentru un euro, dupa ce a atins un nivel minim record de 4,3529 lei pentru un euro in data de 13 ianuarie.
„Este putin probabil ca un program cu FMI sa opreasca deprecierea leului. Deprecierea tinde sa faca parte din ajustarea sprijinita de programele FMI de a reduce dezechilibrele rezultate din cotatiile exagerate ale cursului de schimb”, se arata intr-o nota trimisa clientilor de analistii Merrill Lynch.
Bloomberg noteaza ca Romania a devenit saptamana trecuta a treia tara membra a Uniunii Europene care a solicitat un imprumut de la FMI, UE si alti creditori internationali. Delegatia Fondului Monetar International a inceput miercuri o vizita in Romania pentru discutii asupra programului de finantare multilaterala, sustinut de Uniunea Europeana si Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale.
Ungaria, Ucraina, Belarus, Letonia si Serbia au primit deja ajutor financiar de la FMI, in valoare totala de 35 miliarde de dolari.
Ce spun guvernantii sau specialistii:
Dan Nica …cursul poate urca chiar si la 5 – 6lei pentru un euro;
Pogea GH. …cursul poate urca chiar si la 4,5 – 5.5 lei pentru un euro;
Ilie Serbanescu: …cursul poate urca chiar si la 6,5 – 7 lei pentru un euro ;

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.