Acord de inghitit scuipati politici si nescobit in nas

Acord de inghitit scuipati politici si nescobit in nas

0 137
Cine-ar fi crezut ca Varanul ahtiat dupa bani si putere este, de fapt, patriot? Este ipostaza in care apare Dan Voiculescu, dupa ce a iesit la iveala ca, la semnarea acordului cu UDMR, le-a pus maghiarilor conditia de a se angaja sa nu ceara niciodata modificarea articolului 1 din Constitutie. Nasol ca singurii rrrromani ce se pretind verzi sunt niste lichele si niste penali, dar trebuie sa remarcam si nanismul politic al lui Crin Antonescu, cel care a venit insotit – sau chiar ghidonat – de Varan la negocierile cu Kelemen Hunor.
E drept ca termenul niciodata nu inseamna nimic in politica de la noi, unde cinci minute sunt suficiente partenerului ca sa-ti traga clapa si sa uite ce-a promis sau chiar a semnat. La fel a semnat si perechea Crin-Victor la intalnirea cu Traian Basescu, cand marii oameni de stat au iscalit un gentleman agreement, ca barbatii adevarati.
Jena de document nu prevede vreo clauza sofisticata imbibata de principii inalte ci niste biete promisiuni ca baietii nu or sa-si mai arunce sudalme si isi vor vorbi politicos.
Stupizenia materialului e dubla: in primul rand ca la noi si scripta volant nu doar verba, iar un petec de hartie semnat n-are mai multe prestigiu in mainile semnatarilor politici decat hartia igienica. Apoi pentru ca fituica ingroasa dosarul imbecilitatilor comise de bizonii politici.
Brusc, semnatura pusa pe acordul de neinjurare si pe nemitocanie il va impiedica, cica, pe Basescu sa o dea pe mahala, iar lui Crin si Ponta le va taia pasămite cheful de a minti, plagia sau dormi in timpul programului.
In presa au aparut paragrafe din acordul Base-Crin-Ponta dar astept publicarea clauzelor de inghitire a scuipatilor politici chiar inaintea lansarii si a listei de animale interzise pentru comparatii cu dusmanii. Asta daca nu se tipareste si anexa care interzice strict scobitul in nas si scarpinatul in cur in timpul negocierilor.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.